M. Rexen

14 dec 2017 kl. 20:30 - 15 dec 2017 kl. 00:00

Loppen, Sydområdet 4B, 1440 København


M. Rexen er klar med eksklusiv 7-tommer udgivelse og dertilhørende releasekoncert på Loppen d. 14 december 2017. Hvis navnet M. Rexen ikke vækker genkendelse i den etablerede danske musikverden, er det ingen overraskelse. Multiinstrumentalisten, globetrotteren og excentrikeren Michael Rexen, født i 1985 i De Forenede Arabiske Emirater har nemlig bevæget sig i konstant opposition til gængse normer.

På trods af at M. Rexen bosatte sig i København som 22-årig, og siden da har været hovedaktør i musikalske konstellationer såsom ”A Key is A Key”, det improviserede projekt ”Den Magnetiske Ørn” og senest projektet ”Mongol”, er det første gang, at M. Rexen står frem i eget navn.

Det gør han med singlen ”Wild Flower”, som udkommer på vinyl med tilhørende b-side d. 15 december. Wild Flower er 5 minutters groovy energiudladning, hvor Michael Rexen med David Byrne’sk flair for at fusionere genrer både introducerer afrobeat rytmik, mellemøstligt klingende strygerarrangementer og et rock and roll tekstunivers, der ifølge M. Rexen ”opfordrer til at kaste sig i hegnet og leve som en vild blomst”.

“But more than anything else, I want you to be like a Wild Flower “ Wild Flower (M. Rexen)

At M. Rexen leger med mere eksotiske elementer i sin musik er langt fra en tilfældighed. Wild Flower er nemlig, ligesom de resterende sange, blevet til på en af Rexens utallige ekspeditioner til Mellemøsten og Afrika, hvor han op til pladens indspilninger har hentet kreativ og åndelig inspiration i bl.a. Etiopien, Oman, Indien og Pakistan.

De mange rejser, skrivesessions med lokale musikere og nye venskaber har tydeligt sat sit præg på musikken, der fremstår mangefacetteret, dynamisk og fuldkommen unik. En musikalsk rejse gennem M. Rexens sind og en personlig skildring af livets op- og nedture som ener, der insisterer på at gå sine egne veje.

Denne udgivelse er blot en forsmag på, hvad der er i vente fra M. Rexen, når han i 2018 vil udgive sit første fuldlængde album i eget navn. Et album, der har været i undervejs i 4 år - lige siden Rexen opsatte de første kreative spilleregler i samarbejde med produceren John Parish (PJ Harvey, Perfume Genius og Eels), der har fungeret som fast kreativ sparringspartner og mentor på projektet.

Wild Flower er produceret af Mathias Bang Madsen, og er skabt i samarbejde med Adi Zukanovic (Bisse, Irah m.fl),& Martin Ullits Dahl (Prins Nitram, Eggs Laid by Tigers m.fl) og Matias Wolf (Kentauer, Den Magnetiske Ørn)

Til koncerten vil det i øvrigt være muligt at erhverve sig et eksklusivt eksemplar af 7 tommer udgivelsen.

M. Rexen

Salg lukket