Madspild og fællesskab på menuen

16 jun 2018 kl. 16:30 - 17:30

Folkemødet Trafikpladsen Allinge (Bornholm), 3770 Allinge, 3770 Allinge


Ingestion – Sharing
Studerende fra Institut for Bygningskunst og Design på KADK dækker langbordet foran AC huset på Folkemødet i Allinge og inviterer sammen med FAOD de første heldige gæster til middag. Men det forløber ikke helt, som det plejer. Du skal nemlig dele for at få. Det er forvirrende, forbløffende og ret frustrerende. Og det må det også gerne være.

Projektet hedder ’Sharing’ og er et én af tre performances i installationen ”Ingestion” som bl.a. har været udstillet på forårets Designmesse i Milano. I alt 90 studerende på Institut for Bygningskunst og Design på KADK har arbejdet med begrebet ”Ingestion” – eller ”Indtagelse” som led i KADK’s treårige satsning på FN’s Verdensmål for en mere bæredygtig verden. Resultatet blev en række projekter, der diskuterer og visualiserer fødevareforbrug og madspild på en performativ og interagerende måde med både studerende og deltagere fra offentligheden som aktive medspillere.

Nu vises Sharing også på Folkemødet, så kom med og se, hvordan arkitekt- og designstuderende tager fat i de helt store globale udfordringer med stor indlevelse og kreativitet, der giver helt nye løsningsmuligheder. Og hvem ved, måske falder der også rester af til tilskuerne...

Arrangementet er gratis og åbent for alle.

”Ingestion”
”Ingestion” er et samarbejdsprojekt mellem 90 studerende på Institut for Bygningskunst og Design på KADK og Kähler – en af Danmarks førende designvirksomheder og producenter af keramik. De 90 studerende fik til opgave at arbejde med begrebet ”Ingestion” – eller ”Indtagelse” som led i KADK’s treårige satsning på FN’s Verdensmål for en mere bæredygtig verden. Resultatet blev en række projekter, der diskuterer og visualiserer fødevareforbrug og madspild på en performativ og interagerende måde med både studerende og deltagere fra offentligheden som aktive medspillere.

"Sharing"
Theme: FOOD BEHAVIOUR
What is the purpose of a meal? The moment of sharing a meal has proven to be a unifying act within a family, across cultures and between politicians or businesspeople. However, are we slowly forgetting the importance
of sitting down and being present in a social setting? This project will remind you.

Læs mere om KADK og FN målene her

FAOD event

Salg lukket