MÆRK - om følesansen og arkitektur

27 feb 2020 kl. 19:00 - 21:00

Vesterbrogade 20 1.th, 1620 København

Millioner af receptorer i huden opsamler hvert eneste sekund information om rummet, vi er i. Er det koldt og fugtigt, blæser det, eller er der højtryk og varmt? Følesansen er menneskets vigtigste rumlige sans, ikke synet eller høresansen.

I den tredje i rækken af saloner om SANSERNES ARKITEKTUR stiller vi ind på følesansen: Hvordan føles arkitektur? Og hvordan er de andre sanser som synet og høresansen med til at understøtte følesansen, sådan at kroppen “oversætter” lyde og synsindtryk til noget, vi kan mærke.

Til salonen har vi inviteret to kloge mennesker, som begge ved noget særligt om følesansen. Vi bringer dem i dialog med hinanden for at vi kan undres, reflektere over og udvide vores opfattelse af følesansens betydning for rum og steder.

Arine Kirstein Høgel er filmforsker og instruktør. Hun undersøger gennem sit akademiske arbejde og sin filmpraksis, hvordan film kan blive taktile oplevelser. Hun er optaget af, hvordan lyd og billede ved at blive ’sammenføjet’ på bestemte måder kan invitere tilskueren ind i en nærsanselig filmoplevelse.

Kristine Mandsberg er tekstildesigner, som designer sanselige, rumlige oplevelser i form af installationer, udsmykninger, objekter og overflader. Hun står bl.a. bag udstillingen “Please Touch”, som inviterer besøgende til at røre ved og interagere med de udstillede genstande.

Salonen MÆRK er den tredje af seks saloner om SANSERNES ARKITEKTUR. Salonerne foregår i Mellemrummet, Vesterbrogade 20.

Arrangementet er gratis, men kræver invitation, da der er et begrænset antal pladser, som uddeles efter først til mølle-princippet. Du kan sikre dig en plads ved at downloade billet her på Billetto.

Til arrangementet serveres et glas og snacks.

Bag salonerne står
STED By og Landskab, Primus Arkitekter og Niels Bjørn. Salonerne bliver til med støtte fra Statens Kunstfond.