Maher & Salam Duo (SY)

Nørre Allé 7, 2200 København
05 jun 2021 kl. 17:00 - 20:00
Super arrangør

Døre kl 16 / koncert kl 17

En smuk rejse ind i den mellemøstlige musikarv fra de to herboende syriske musikere Maher Mahmoud og Salam Susu.

Koncerten er en del af ALICE Summer Series og foregår i gården mellem ALICE og UNION – læs mere her.

Sommeren er over os, og det samme er ALICE Summer Series - vores stemningsfulde udendørskoncerter, der finder sted i den hyggelige gård mellem ALICE og UNION. Her byder vi fredage og lørdage fra slut maj til slut august på levende musik af høj kvalitet tilsat sommerlig stemning og læskende drinks. 

Denne aften skal vi tilbringe i fornemt selskab med Maher Mahmoud og Salam Susu - to fantastiske musikere, som bringer Mellemøstens og Syriens rige musikarv til danske ører. Maher Mahmoud mestrer den arabiske oud og har arbejdet med den i talrige sammenhænge - fra traditionel og klassisk arabisk musik til jazz, bigband-musik og mere eksperimenterende projekter. Det imponerende CV kan fremvise samarbejder med navne som Damon Albarn, Brian Eno, Berlin Chamber Orchestra, Blood Sweat Drum'n'Bass Big Band og Art Ensemble Syd. Maher Mahmoud er en dedikeret ambassadør for den syriske musik i Danmark, hvor han har grundlagt det anerkendte The Syrian Expat Ensemble. Han arbejder ligeledes med at opbygge et netværk af syriske musikere rundt omkring i Europa.

I Syrien studerede Maher Mahmoud sammen med pianisten Salam Susu. Siden mistede han kontakten til hende, men til et arrangement i Danmark mødtes de tilfældigt igen og genoptog kontakten. Salam Susu ankom til Danmark som flygtning fra Syrien i 2015 efter en barsk rejse til fods. I Danmark blev hun snart involveret i flere kunstneriske projekter, herunder Christian Lollikes teaterstykke “Uropa”, hvor hun både medvirkede som skuespiller og pianist. Hun begyndte også at studere harpe. Som Mahmoud forener hun en baggrund i klassisk musik med en interesse for både traditionel arabisk musik og moderne fusion. Hun er aktiv i ensembler som Radiant Arcadia og Mosaic samt  i The Syrian Expat Ensemble. Men til Summer Series kan man altså glæde sig til at opleve Mahmoud og Susu i inderligt duo-sammenspil. 

Praktisk om ALICE Summer Series

Under ALICE Summer Series-titlen præsenterer vi udendørs koncerter fra slut maj til slut august. Vi rykker baren ud i gården mellem ALICE og UNION og indbyder til godt samvær omkring den eventyrlystne musik fredag og lørdag. Vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger i forhold til COVID-19 nøje og opdaterer løbende formatet til de gældende restriktioner. Koncerterne er i udgangspunkt for siddende publikum og med begrænset plads, så vi anbefaler at man køber billet i forsalg. 

Opened on the 1st of February 2018, ALICE is Copenhagen’s powerhouse for adventurous music. ALICE is presenting a bold and high quality program of global roots, jazz/improv, electronic music, sonic experiments and much more, shedding light on musical roots and legendary artists as well as exciting new breakthroughs from all over the world.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke