Mal med kodning

22 feb 2020 kl. 13:00 - 16:00

Folkehuset Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København

Kom og lær at skabe digitale og interaktive kunstværker med få linjers kode. Du kommer til at få en blid introduktion til programmering, hvor vi fokuserer på det visuelle resultat.
Til workshoppen bliver du præsenteret for en eksplorativ og legende tilgang til det at skabe visuelle værker gennem kodning. Ved at skrive simple kommandoer som for eksempel ‘ellipse’, ‘line’ og ‘triangle’ tegner vi på skærmen, og gennem fokus på gentagelser og tilfældighedsfunktioner, skaber vi generative værker.

Digitale malerier er velegnede til en eksperimenterende udforskning af mulighederne for at være kreativ med kodning for begyndere, da der ofte kommer overraskende og flotte resultater ud af uforudsete logiske fejl i koden.
Det eneste der skal til for at deltage i kurset er lysten til at lege med og udforske de muligheder, der ligger i at skabe visuelle værker gennem simpel programmering. 

Vi forventer ikke, at du har erfaring med programmering.
____________________________

PROGRAM
● Introduktion til digital kodning med referencer og refleksion. Hvad vil det overhovedet sige at skabe billeder gennem kodning? Hvilke muligheder og begrænsninger skaber det?

● Introduktion til p5.js

● Fælleskodning: Vi gennemgår basale teknikker fælles på

projektor, så alle har et fleksibel og fungerende

udgangspunkt, som de kan arbejde ud fra. 

●Selvstændigt arbejde med hjælp og feedback fra underviser.

●Opsamling og mini-fernisering og feedback.

PRAKTISK
● Workshoppen er d. 22. februar kl. 13-16

● Det koster 200 kr. 

● Deltagere skal medbringe deres egen bærbar (Windows, Mac eller Linux)

● Det foregår i Tårnværelset på 3. sal

● Der er 20 pladser på holdet 

________________________________________________
UNDERVISER

Andreas Refsgaard er interaktionsdesigner og kreativ programmør fra København med en baggrund som Cand.it fra ITU i 2014 og interaktionsdesigner fra CIID i 2015. Andreas har udstillet værker på bl.a. Trailerpark Festival (DK), New York Design Week (US), Ars Electronica (AU), KIKK Festival (BE) og Playful Arts Festival (NL) og undervist på bl.a. Kolding Designskole, CIID, DMJX, Hyper Island (SE), V2 (NL), Resonate Festival (SR) og KIKK Festival (BE).

Du se mere om Andreas Refsgaard her på facebook og på hans hjemmeside:

https://andreasrefsgaard.dk/