spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Maleriets Forbandelse - kunst, kompagni, konkurs

Afholdt event

Maleriets Forbandelse - kunst, kompagni, konkurs

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

17 okt 2023 kl. 11:00 - 13:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Maleriet er et portræt af en betroet medarbejder i Kongerigets største virksomhed. Men Christophe Battier havde et par hemmeligheder, der bragte ham i høj sø, og maleriet af ham kom ud på kunstmarkedet og endte i hænderne på flere rigmænd, der kom til at sidde i uheld.

Vi starter med en skandale i Asiatisk Kompagnis bygninger - i dag del af Udenrigsministeriet. Her er både udsigt til Kongens Christiansborg, tråde til Kina og Caribien og penge at tjene på forskellige måder. Vi ser på forskelle og ligheder mellem måden den store handel forgik dengang og nu, og kigger også på skunke, skuffeselskaber og skattely.

Ruten går gennem handelens og kapitalens København og følger maleriets vej fra 1700-tallets florissante periode, langs kajer og forsvundne kanaler op i industriens og storfinansens tid. Maleriet var i direktør Emil Glückstadts besiddelse, da Landmandsbanken - i dag Danske Bank - var involveret Danmarkshistoriens største krak. Der blev igen spillet højt spil i en tid med krig og revolutioner.

Maleriets historie bevæger sig videre i samfundets øverste lag. På jagten kommer vi forbi fornemme Kongens Nytorv og nogle af landets dyreste adresser. Og vi hører om andre rige og uheldige ejere af maleriet.

Tæt ved Nyhavn ligger både kunstakademi, antikvitetshandlere og auktionshuse, så vi hører om, hvad kunst og samlinger betyder for de allerrigeste. Historien slutter bemærkelsesværdigt tæt på Amalienborg.

Byvandringen er baseret på den nyudkomne bog Maleriets Forbandelse af Balder Asmussen og Anders Ravn Sørensen. (Gad 2023).

Arrangør

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.

Lokation

Asiatisk Kompagni - porten fra Strandgade, Strandgade 25 A, 1401 København K

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .