MandagsTalk x Kvinder i filosofien

06 maj 2019 kl. 20:00 - 22:00

Folkehuset Absalon, Sønder Blvd. 73, 1720 København

Denne mandag inviterer vi husets egne værter Nicolai og Søren ind til at lave en specialudgave af deres filosofiarrangement Væren & Vin. Med sig har de kandidat i etnologi Maja Kehler Curth. Arrangementet foregår normalt i det intime Tårnværelse på 3. sal, men denne gang tager vi diskussionen ned i den store sal til en MandagsTalk.

En vigtig del af Væren & Vin er samtalen. Som publikum kan du regne med at blive engageret i emnet, og rent faktisk blive sat til at filosofere selv sammen med dem, du sidder ved bord med.

Denne gang vil vi stille skarpt på kvinderne i en tradition domineret af mænd. Siden Antikken har der ikke været mange kvinder at finde i filosofien, i hvert fald ikke i lærebøgerne. Du har måske hørt om René Descartes, John Locke og Immanuel Kant, men har du hørt om Elisabeth af Bohemia, Émilie du Châtelet og Lady Masham? En lang række af kvindelige filosoffer har forsøgt at bryde igennem, men det var først med den franske filosof, Simone de Beauvoir, at det helt store gennembrud kom i filosofien.

På aftenen vil vi fokusere på den tidlige moderne periode, og dykke ned i nogle af de filosoffer, som historien ikke har meldt særligt meget om.


Vi glæder os!
<3 Absalon, Nicolai, Søren og Maja
______________________________
PRIS: 50 kroner

Kom i god tid, da talken går i gang klokken 20:00 sharp.Billet Salg lukket