Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

MÅNEDENS BOG: Andre hunde af Rasmus Theisen

Afholdt event

MÅNEDENS BOG: Andre hunde af Rasmus Theisen

Fra Gratis

Sted

Dato

30 nov 2021 kl. 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Tirsdag d. 30. november vender Månedens bog endnu en gang tilbage, når Kunsthal Aarhus og Forlaget Antipyrine inviterer forfatter Rasmus Theisen til oplæsning og oplæg om hans debutroman Andre hunde (2021).

Om bogen: Andre hunde er fortællingen om endnu en ung dansker, der er flyttet til Etah i Nordvestgrønland og får tilbudt et job af en anden dansker, men det viser sig hurtigt, at han har allieret sig med den forkerte.
Andre hunde en arktisk arbejderroman om radikalisering, magt og modmagt, om forelskelse og pludselig paranoia – og om slædehunde, der bliver fundet dræbt og skamferet langs hele vestkysten (Gyldendal).

Et centralt tema i Andre hunde er spørgsmålet om forfatterens egen position som koloniserende stemme. Theisen vil udfordre sin position ved bl.a. at stille sig selv spørgsmålet: “stjæler jeg nogens historie, er der ikke skrevet nok bøger om Grønland af danskere?”.

Rasmus Theisen vil med afsæt i Andre hunde diskutere, om romanen som kunstform tilbyder et rum, hvor koloniseringen ikke kun er noget fjernt og abstrakt, men noget hverdagsligt, der hele tiden udspiller sig i interaktionen mellem de forskellige karakterer.

Rasmus Theisen er uddannet fra Forfatterskolen i 2019. Han debutterede som forfatter med Andre hunde i august 2021 på Forlaget Gyldendal. Andre hunde blev modtaget med stor ros blandt anmeldere og fik bl.a. tildelt 5 ud af 6 hjerter i Politiken: https://politiken.dk/kultur/art8317955/Her-er-en-romandebut-der-vil-sætte-dagsorden

Om Månedens bog og Forlaget Antipyrine

Månedens bog
Månedens bog er et samarbejde i mellem Forlaget Antipyrine og Kunsthal Aarhus, der den sidste tirsdag i hver måned sætter fokus på en udgivelse i Kunsthal Aarhus’ lokaler. Vi inviterer både debutanter såvel som etablerede forfattere/oversættere/redaktører, der har det tilfælles, at repræsentere samtidsrelevant kunst og litteratur. Udgivelserne handler om alt fra kunst, litteratur, teori og aktivisme og indebærer en kunstnerisk præsentation, oplæsning, samtale, performance, (film-)visning og meget andet. Månedens bog er et samarbejde, der på tværs af litteratur og kunst skal styrke den litterære kunstscene i Aarhus.

Forlaget Antipyrine
Kunsthal Aarhus huser i forvejen Antipyrine Bookstore. Forlaget har eksisteret siden 2014 og har et skarpt udvalg af bøger fra uafhængige, ofte kunstnerdrevne forlag fra hele Skandinavien. Bøger som man ikke finder i mainstreamboghandlen. Bøger som er værker i egen ret. Bøger fra folk der tænker publicering som en kunstnerisk praksis, et kunstnerisk udtryk og en egen kunstnerisk strategi. Det er de selvsamme typer af bøger og forlag programmet også reflekterer. Alle arrangementer er gratis og har til formål at præsentere et større publikum for forskellig, relevant samtidslitteratur.

Arrangør

Kunsthal Aarhus er et af de ældste, mest anerkendte offentlige kunstinstitutioner i Danmark med fokus på samtidskunst.

Kunsthal Aarhus tilbyder en forskningsbaseret, deltagende, samarbejdende og tværfaglig platform for kunstneriske eksperimenter og kritisk engagement. Vi stræber efter at være en inkluderende, transparent, dynamisk og fleksibel institution, som støtter kulturdyrkelsen og værdsætter en mangeartet tilgang til kunst.

Åbningstider: 
Mandag: lukket

Tirsdag: 12–18

Onsdag: 12–18

Torsdag: 12–20

Fredag: 12–18

Lørdag: 11–17

Søndag: 11–17Kunsthal Aarhus is one of the eldest and most recognized public art institutions in Denmark dedicated to contemporary art and visual culture.

It provides a research based participatory, collaborative and transdisciplinary platform for artistic experimentation and critical engagement. Kunsthal Aarhus strives to be an inclusive, transparent, dynamic and flexible institution that fosters the culture of appreciation and values diversity of contributions.

Opening hours:

Monday: closed

Tuesday: 12–18

Wednesday: 12–18

Thursday: 12–20

Friday: 12–18

Saturday: 11–17

Sunday: 11–17   Lokation

   Kunsthal Aarhus Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus

   FAQ

   • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

   • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

   • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

   • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

   • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .