spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Maria Faust 'Machina' // Vinterjazz 2019

Afholdt event

Maria Faust 'Machina' // Vinterjazz 2019

Fra DKK 70,00

Sted

Dato

22 feb 2019 kl. 21:00 - 23:00

Beskrivelse

FORSALGET ER SLUT - STADIG BILLETTER I DØREN

”Lyden af gåsehud”

– sådan udtrykte juryen det, da Maria Faust og Kira Skov sammen løb med hele to priser ved Danish Music Awards Jazz i 2017. ”Årets Danske Jazzkomponist” og ”Årets Danske Jazzudgivelse” for deres fælles værk ’In the Beginning’.

I 2018 løb de to også med prisen ’Steppeulven’ for årets komponist.

Med hendes nyeste album MACHINA blev hun i 2018 selv nomineret til årets danske komponist i DMA Jazz og tilbage i 2014 fik hun også to af DMA jazz-af priserne.

Den herboende 39-årige estiske komponist, saxofonist og orkesterleder Maria Faust har allerede sat bemærkelsesværdige musikalske spor, der har sendt hende og hendes bands på rejser til koncertsale og musikfestivaler i store dele af verden.

Kompromisløshed er kendetegnende for Maria Faust, og den musik hun skriver til sine projekter med ensembler, der udforsker usædvanlige instrumentsammensætninger og teknikker. Hun udvider konstant sit spektrum, og hendes nye projekt, MACHINA, består hovedsageligt af noteret materiale og er et fordomsfrit miks af de traditionelle musikformer; kompositionsmusik, jazz og sound-scapes.

I et slags uopdaget musikalsk sprog forløser hun sine originale kompositoriske idéer - et kammermusikalsk univers uden trommer, men med horn, to basser, cello og piano, og det hele i et fascinerende samspil med fiskerbådenes tøffende motorer på vej gennem tågen, knirkende gamle rustne skrog, havbrise og havfugle.

Maria Faust er vokset op under det kommunistiske styre i Estland, hun er til dels klassisk uddannet, men sammenligner gerne sin musikskole med en “kaserne for børnesoldater”. På konservatoriet følte hun heller ikke, der var plads til hende. Mozart skulle lyde som Mozart, Bach som Bach og hun mistede passionen for klassisk musik. I Tallinn fik jazzen og improvisationsmusikken tag i hende, men for at komme videre måtte hun ud af landet, og med hjælp fra Det Danske Kulturinstitut, kom Maria Faust til Syddansk Musikkonservatorium. Hun passede heller ikke ind i jazzens verden.

”Jeg er et barn af kommunismen! Jeg swingede ikke. Jeg marcherede! Så jeg prøvede endelig bare at være tro mod mig selv. Det var et valg, jeg traf”. Og det er en overbevisning hun stædigt har holdt fast i.

I begyndelsen af 2016 drog Maria sammen med den danske sanger og komponist Kira Skov til Estland og fandt et område, hvor tiden syntes at være gået i stå. Det stod ikke skrevet i nogen musikalsk manual, at de sammen i en forladt russisk-ortodoks kirke uden elektricitet og vand skulle indspille deres fælles spirituelt orienterede storværk, IN THE BEGINNING, som bl.a. Berlingske gav seks stjerner og kaldte ”et enestående værk af stor sakral skønhed… De indspilninger, som

Skov og Faust er kommet hjem med, er ganske enkelt formidable.

Da de til DMA Jazz modtog to priser beskrev juryen værket som ”et både helstøbt og sømløst værk i absolut særklasse. Den melankolske og modne stemme, korets sakrale hymner og de følsomme og modige arrangementer skaber en bemærkelsesværdig og nærmest hellig treenighed”.

Lokation

Karens Minde Kulturhus Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .