Mariesange - et liv på noder. Sange fra en svunden tid

10 nov 2016 kl. 19:30 - 20:30
Billetter DKK 100,00
Billetter DKK 100,00


Marie sange er en forestilling om min mormor, Marie Poulsen, der som eneforsørger i mellemkrigsårene boede med sine 5 børn på 4 sal i Studiestræde 13. Hun sang altid. For børnene eller når hun var sammen med sine veninder, med familien, altid havde hun en sang. Både når hun var glad, og når hun var trist
.
Og her synger jeg sangene fra den tid, sange som har gjort indtryk og som stadig har mening.

For alt går over. Sangen fortæller historien. I sangen er overlevelsen, glæden og samhørigheden. I sangen forstår vi forskelligheden, som hverdagen afviser, i sangen ser vi nye muligheder.
Forestillingen stiller spørgsmålene, men har bare sangene som svar.

De nødvendige sange.

Hun levede i en hård tid og under trange kår, alene med sine børn, men i et fællesskab med sin familie, med sine arbejdsveninder, som delte hendes vilkår.
Når vi sammenligner med et kvindeliv i dag ser vi en utrolig materiel forbedring i livsvilkår, og dog har vi i dag en fattigdom, som på områder overgår den, som min mormor oplevede i tiden omkring de 2 verdenskrige hvor hun alene forsørgede sine 5 børn.

Hvad er da det skred i livsvilkår, der betyder, at vi oplever en sådan fattigdom på menneskelig omsorg, fællesskab og samvær, sådan at ensomhed og marginalisering bliver et vilkår for mennesker i dag? I dag, hvor netop kommunikation på alle områder er et element der er uomgængeligt?
Vi savner sangene, er mit svar.
På klaver Jakob Wirth Svendsen

eventet sluttede

Mariesange - et liv på noder. Sange fra en svunden tid

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke