spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Matmos - Plastic Anniversary + Kara-Lis Coverdale

Afholdt event

Matmos - Plastic Anniversary + Kara-Lis Coverdale

Fra DKK 128,00

Sted

Dato

04 jun 2019 kl. 20:00 - 23:00

Beskrivelse

Dørene åbner kl. 19.00 / Koncerten foregår på Copenhagen Contemporary

Præsenteres af ALICE, SNYK og Copenhagen Contemporary. Koncerten finder sted på Copenhagen Contemporary. 

ALICE, Copenhagen Contemporary og G((o))ng Tomorrow byder på en koncert for plastik, når lyd-fetichisterne i Matmos optræder med det nye værk “Plastic Anniversary”. En særlig stedspecifik koncert, som får nye dimensioner i lyset af Claudia Comtes udstilling ”I Have Grown Taller from Standing with Trees”. Canadiske Kara-Lis Coverdale åbner aftenen.

Man kan holde sølvbryllup eller guldbryllup - men hvorfor egentlig ikke plastikbryllup? For de evige lydudforskere M.C. Schmidt og Drew Daniel, der ud over at samarbejde i duoen Matmos også privat danner par, var der i hvert fald ingen mere oplagt måde at fejre deres 25 år som par på end at indspille et helt album udelukkende baseret på lyden af plastik! Og titlen? ‘Plastic Anniversary’, selvfølgelig.

Ingen lydkilde synes fremmed for Matmos - og er der noget, der overrasker ved ‘Plastic Anniversary’, er det i grunden, at Matmos først nu laver en plade baseret på plastik. Duoen, der helt fra starten har bygget deres musik op omkring sampling af hverdagslyde med lige dele bizar humor, klinisk grundforskning, avantgardistisk collage og queer blik på samfundet, kan fremstå som den elektroniske musiks nutty professors. Men de går altid til arbejdet med grundighed, underfundighed og konsekvens. Og man må tage hatten af for en duo, der formår at skabe decideret dansabel musik ud af lyden af plastikoperationer, som de notorisk gjorde på hovedværket ‘A Chance to Cut is a Chance to Cure’ (2001). Eller som tager på en hel tour slæbende på en tjekkisk vaskemaskine, og som formår at skabe en medrivende koncert ud af noget så umiddelbart usexet som et vaskeprogram, som man kunne bevidne, da de gæstede Jazzhouse i 2016.

På ‘Plastic Anniversary’, der udkommer 15. marts på Thrill Jockey, kaster de sig altså ud i et hav af plastiklyde. Et indlysende valg for Matmos. For plastik er om noget et gennemgående materiale i hverdagen, samtidig med at plastik er blevet en prægnant billede på den antropocæne tidsalder, hvor ofte næsten apokalyptiske billeder af enorme plastik-klynger i oceanerne fylder medierne. Både drømme og mareridt lader sig forme af plastik, som samtidig forekommer at være hverdagens mest banale materiale. Karakteristisk for Matmos kaster de sig på pladen over alt fra plastiktrompeter til toiletbørster, fra brystimplantater til syntetisk fedt, fra bubble wrap til panfløjter lavet af PVC. Med disse materialer skaber de musik, som både smider referencer til dancehall, klassisk minimalisme og prog rock. Med andre ord: Matmos i storform!

Matmos’ forunderlige plastikunivers mødes på Copenhagen Contemporary med en afbarket skovverden, når duoen optræder i forlængelse af den schweiziske kunstner Claudia Comtes nye udstilling ”I Have Grown Taller from Standing with Trees”. Det imponerende værk, der forener skulptur, lyd og matematiske systemer med kunstnerens interesse for arkæologi, biodiversitet og skovbrug, skaber en kontakt til Matmos’ plastikmusik, men knytter an til lignende spørgsmål om det antropocæne og menneskets relation til den omgivende verdens materialer i spil. Og ikke mindst spørgsmål om den overflod af plastik, mennesket efterlader i naturen.

Kara-Lis Coverdale


Den canadiske komponist og musiker Kara-Lis Coverdale har en forkærlighed for direkte minimale kompositioner. Med både konstant klanglig spænding og yndefuld lethed, formår hun at skabe et meditativt og forhåbningsfyldt ambient lydrum, hvor akustiske og elektroniske elementer kontinuerligt forenes og nedbrydes rundt som temaer som kærlighed, sorg og tidens gang. Coverdale, som bl.a. The Guardian har hyldet som “one of the most exciting composers in North America”, har siden 2014 flittigt udgivet 3 albums og senest EP’en “Grafts” (2017) på Boomkat Editions. Trods det minimale lydunivers er Kara-Lis Coverdale kendt for sine uforudsigelige, dynamiske og kaotiske liveshows, og vi glæder os til at præsentere hende i storslåede rammer på Copenhagen Contemporary som support for Matmos.

Om G((o))ng Tomorrow

Festival for ny, eksperimenterende musik og lydkunst, som løbende præsenterer koncerter og tværfaglige samarbejder mellem danske såvel som internationale kunstnere. G((o))ng Tomorrow arrangeres af Snyk.

Om Copenhagen Contemporary

Copenhagen Contemporary (CC) er Københavns internationale kunstcenter, der viser installationskunst skabt af samtidskunstens verdensstjerner og nye talenter. CC har til huse i den prægtige gamle B&W-svejsehal, der med sine i alt 7.000 m2 smukke industrihaller har pladsen til at udstille de teknisk og pladskrævende formater, som mange samtidskunstnere arbejder i: Store totalinstallationer, performancekunst og monumentale videoværker. Det er kunst, man ofte kan gå ind i og sanse med hele kroppen.

Arrangør

Opened on the 1st of February 2018, ALICE is Copenhagen’s powerhouse for adventurous music. ALICE is presenting a bold and high quality program of global roots, jazz/improv, electronic music, sonic experiments and much more, shedding light on musical roots and legendary artists as well as exciting new breakthroughs from all over the world.

Lokation

Copenhagen Contemporary Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .