Mellemøsten på Bryggen - 3 dage med talks, debat og musik

Islands Brygge 18, 2300 København
12 sep 2021 kl. 16:00 - 19:30
Billetter DKK 40,00
Billetter DKK 40,00

I anledning af at vandreudstillingen ”Arabiske Drømme” kommer til Islands Brygge i perioden 27.8 - 30.9, arrangerer Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram i samarbejde med Kulturhuset Islands Brygge, forlaget Lindhardt & Ringhof og DIIS tre dage med fokus på livet som ung i Mellemøsten og Nordafrika. 

Gennem talks, debatarrangementer og kulturelle indslag vil en række prominente mellemøsteksperter og -debattører give deres bud på, hvad vi kan forvente os af de historisk store ungdomsårgange i MENA-regionen, og hvad danske aktører kan gøre for at støtte op om de unges kamp for demokrati, ligestilling og jobskabelse.

PROGRAM - SØNDAG DEN 12. SEPTEMBER

 • 16.00-17.45: Filmvisning af den egyptisk/palæstinensiske instruktør Samaher Alqadis helt nye dokumentar "As I Want" om unge arabiske kvinders frihedskampe under og efter Det Arabiske Forår i Egypten. Filmen introduceres af International Media Support (IMS), der støtter uafhængig journalistik i lande, hvor ytringsfriheden er presset.

 • 18.00-19.30: Øjenvidneberetninger fra mellemøstkorrespondenterne Waleed Sáfi (Information) og Carolina Kamil (Berlingske). Hvad kendetegner de nye ungdomsbevægelser i Mellemøsten og Nordafrika? Og hvad er journalisternes ansvar, når det kommer til at nuancere det overvejede negative mediebillede af Mellemøsten og Nordafrika? Tidligere mellemøstkorrespondent Steen Nørskov er moderator.

Købte billetter gælder til både filmvisning og den efterfølgende samtalearrangement med mellemøstkorrespondenterne i kulturhusets sal. Efter disse arrangementer vil Bryggens Spisehus i Kulturhuset vil på dagen have arabisk inspireret mad på menukortet mellem 19.30 - 20.30. 

  eventet sluttede

  Mellemøsten på Bryggen - 3 dage med talks, debat og musik

  Se detaljer
  Vil du se flere events?

  Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke