Mellemøsten på Bryggen - 3 dage med talks, debat og musik

Islands Brygge 18, 2300 København
17 sep 2021 kl. 18:00 - 20:45
Billetter DKK 40,00
Billetter DKK 40,00

I anledning af at vandreudstillingen ”Arabiske Drømme” kommer til Islands Brygge i perioden 27.8 - 30.9, arrangerer Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram i samarbejde med Kulturhuset Islands Brygge, forlaget Lindhardt & Ringhof og DIIS tre dage med fokus på livet som ung i Mellemøsten og Nordafrika. 

Gennem talks, debatarrangementer og kulturelle indslag vil en række prominente mellemøsteksperter og -debattører give deres bud på, hvad vi kan forvente os af de historisk store ungdomsårgange i MENA-regionen, og hvad danske aktører kan gøre for at støtte op om de unges kamp for demokrati, ligestilling og jobskabelse.

PROGRAM - FREDAG DEN 17. SEPTEMBER


 • 18.00-19.30: Paneldebat modereret af Steen Nørskov: Arabiske unge – Den tabte generation?
  Næsten halvdelen af befolkningen i den arabiske verden er under 24 år. Og på trods af at flere arabiske unge har taget en akademisk uddannelse i de sidste årtier, så ender de fleste som arbejdsløse eller i den uformelle sektor. Hvad kan danske aktører gøre for at vende den demografiske udfordring til en fordel og støtte de arabiske unge i gøre en større forskel i deres lande?

  Paneldeltagere:
 • Kurt Mørck Jensen, chefrådgiver i Udenrigsministeriet
 • Tim Whyte, generalsekretær for Mellemfolkeligt Samvirke
 • Marie Gad, leder af Dansk Industris afdeling for Global Udvikling og Bæredygtighed
 • Trine Pertou Mach, politisk chef i Oxfam IBIS

 • 19.45-20.45: Afslutningskoncert med Bilal Irshed Trio
  En unik musikalsk kombination af arabisk oud, nordisk jazz og kubanske rytmer. Trioen består foruden den palæstinensiske oud-ekvilibrist Bilal Irshed af den danske bassist Rasmus Møldrup samt den herboende cubanske perkussionist Yohan Ramon. Denne aften får de desuden helt særligt selskab af den syriske sanger Bakri Hammami.

Købte billetter gælder til både paneldebat og den efterfølgende koncert i kulturhusets sal. Inden disse arrangementet er der mulighed for at deltage i gratis rundvisning i fotoudstillingen og Bryggens Spisehus i Kulturhuset vil på dagen have arabisk inspireret mad på menukortet. 

 • 16.30-17.00: Rundvisning i udstillingen ”Arabiske Drømme” af DAPPKOM.
 • 17.00-18.00: Mulighed for at købe arabisk inspireret middag i kulturhusets café

  eventet sluttede

  Mellemøsten på Bryggen - 3 dage med talks, debat og musik

  Se detaljer
  Vil du se flere events?

  Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke