Mere Liv Foredrag: Jord & Spagnum

16 jun 2016 kl. 19:00 - 21:00

Mere Liv Foredrag: Jord og Spagnum, Slots Bjergbyvej 27, 4200 Slagelse

Lær at dyrke i rigtig jord - et foredrag om spagnum-sækkens miljøpåvirkning og om hvordan du kan dyrke uden spagnum i have og krukker.

Det kan virke lige så paradoksalt at købe jord i sække, som at købe drikkevand på flasker. Jorden ligger der jo, klar til brug i vores haver. Alligevel køber vi danskere mere end 100.000 tons jord - eller spagnum- hvert år til vores haver, krukker og altankasser.

Julie Priess er uddannet Agronom og ekspert i jord, kompost og vækstmedier.

I dette foredrag vil Julie fortælle om spagnum-sækkenes bagside, om de miljø- og klimaproblemer det skaber, når vi udvinder spagnum fra højmoser, for at bruge det i vores potter, krukker, drivhuse og bede.


Julie vil også indvie dig i Englands erfaringer med spagnumfri dyrkning. England omtales ofte som 'The Nation of Gardeners', og i England har man de sidste 40 år arbejdet intensivt med at udvikle og bruge spagnumfri vækstmedier til private haver og professionelle gartnerier.

Laver du selv kompost derhjemme, eller ønsker du at komme i gang med kompostering, så vil Julie give dig individuel vejledning i, hvordan du kan bruge din egen kompost i krukker og potter i stedet for at købe spagnum-sække.

I dette foredrag bliver du klædt på til at dyrke din have bæredygtigt uden spagnum, og du får indsigt i de naturvidenskabelige og samfundsmæssige aspekter af spagnumfri dyrkning.

Arrangør: Landsforeningen Praktisk Økologi og Mere Liv i Haven, Slagelse

Mere Liv Foredrag: Jord & Spagnum

Salg lukket