Mere Liv Foredrag: Jord & Spagnum

14 sep 2016 kl. 19:30 - 21:30

Fælleshuset i Økosamfundet Hallingelille, Hallingebjergvej 1, 4100 Ringsted

Lær at dyrke i rigtig jord - et foredrag om spagnum-sækkens miljøpåvirkning og om hvordan du kan dyrke uden spagnum i have og krukker.


Det kan virke lige så paradoksalt at købe jord i sække, som at købe drikkevand på flasker. Jorden ligger der jo, klar til brug i vores haver. Alligevel køber vi danskere mere end 100.000 tons jord - eller spagnum- hvert år til vores haver, krukker og altankasser. Julie Priess er uddannet Agronom og ekspert i jord, kompost og vækstmedier. Julie er projektleder på projektet ’spagnumfri dyrkning’, som er forankret i ØsterGRO, som går ud på at formidle viden om spagnumfri dyrkning til havebrugere og professionelle gartnerier. I dette foredrag vil Julie fortælle om spagnum-sækkenes bagside, om de miljø- og klimaproblemer det skaber, når vi udvinder spagnum fra højmoser, for at bruge det i vores potter, krukker, drivhuse og bede.


Julie vil også indvie dig i Englands erfaringer med spagnumfri dyrkning. England omtales ofte som 'The Nation of Gardeners', og i England har man de sidste 40 år arbejdet intensivt med at udvikle og bruge spagnumfri vækstmedier til private haver og professionelle gartnerier. Laver du selv kompost derhjemme, eller ønsker du at komme i gang med kompostering, så vil Julie give dig individuel vejledning i, hvordan du kan bruge din egen kompost i krukker og potter i stedet for at købe spagnum-sække. I dette foredrag bliver du klædt på til at dyrke din have bæredygtigt uden spagnum, og du får indsigt i de naturvidenskabelige og samfundsmæssige aspekter af spagnumfri dyrkning.

Billetter
Billetter koster 50 kr. og sælges over Billetto og er bindende ved tilmelding.
Overskud fra salg af billetter er en del af Mere liv Foredrag's samlede budget og går derved til Landsforeningen Praktisk Økologi.

Arrangør og kontakt
Foredraget er arrangeret af Ringsted Havenetværk, Praktisk Økologi.
Mere Liv Foredrag er realiseret af Landsforeningen Landsforeningen Praktisk Økologi med støttemidler fra Miljøstyrelsens Pulje til Grønne Ildsjæl.

Spørgsmål omkring foredragene til: foredrag@merelivihaven.dk

Øvrige Mere Liv Foredrag om Frø, biodiversitet, husholdning og jord vil løbende annonceres her på Billetto og på Landsforeningen Praktisk Økologi's netværksside: merelivihaven.dk

14/9 - Jord & Spagnum

Salg lukket