METALLICA - ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG PÅ RAGNAROCK

11 dec 2019 kl. 19:00 - 21:00

Ragnarock - Museet for pop, rock og ungdomskultur, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

Årets Rockgiganter på RAGNAROCK slutter af i den tunge ende med Metallica! Vi har inviteret musikjournalist Henrik Tuxen til at fortælle om bandet og dele ud af sine egne oplevelser og interviews med Metallica gennem tiden. Vi lover en aften med spændende anekdoter og nørdede historier på bedste vis – og måske en trang til at smide hornene i vejret, når der skrues godt op på volumenknappen.


METAL-GIGANTER
Metallica har om nogen revolutioneret rockmusikken. Med debutalbummet Kill 'Em All fra 1983 revitaliserede de den hårde ende af rockgenren trash metal, og blev bannerførere for 80’ernes metalscene med værkerne Masters of Puppets og …And Justice for All. I 90’erne cementerede bandet for alvor deres status som metal-giganter med det selvtitulerede dobbeltalbum (aka The Black Album) - den til dato mest succesfulde metal-udgivelse i historien. Næsten 40 år efter første el-spadestik, står Metallica fortsat som genrens ubetinget største kommercielle navn, der trækker et gigantisk publikum verden over med deres koncerter.

DE FIRE METALHOVEDER
Henrik Tuxen er selv Metallica-fan og har oplevet bandet mange gange. Hans udgangspunkt er ikke en kronologisk genre-track-og-albumanalyse, men et mere personligt portræt af bandets fire medlemmer baseret på egne oplevelser og interviews.

Han har interviewet Lars Ulrich af flere omgange gennem årene, og vil særligt fokusere på trommeslagerens tætte forhold til sin excentriske, sympatiske og originale far, som har formet hans personlighed og givet ham brændstof. Den for nogen lidt mystiske og mere ubeskrevne lead-guitarist Kirk Hammett fortæller historien om en ægte guitar-og musikelsker, hvor udgangspunktet for forsanger/guitarist James Hetfield vil være de tre Unforgiven-sange, som afspejler en mands indre og ydre kamp. Og så er der bassisten Robert Trujillo, som skulle udfylde de mytiske ’bas-sko’ fra de markante forgængere Jason Newsted og Cliff Burton.

MERE AF DET GODE
Aftenen byder også punktnedslag omkring Henrik Tuxens besøg i Metallicas studio i Sausalito, San Francisco i 1997 - nærmest i timerne mens Reload blev færdiggjort. Vi skal også høre om én af Tuxens personlige favoritter fra bagkataloget: Death Magnetic fra 2008, som han selv synes er blevet undervurderet. Det hele er illustreret ved stærke videoer, og personlige billeder.

******************
OM ROCKGIGANTER OG MIKROBRYG
Ti 'giganter' er på programmet i RAGNAROCKs succes-serie ‘Rockgiganter og Mikrobryg’ i 2019, hvor nogle af landets bedste og mest vidende fortællere udfolder deres historie i ord, billeder og musik – og med volumenknappen vredet godt rundt. Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas øl, friskbrygget særligt til RAGNAROCK fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.