Mette Abildgaard debatkreds: Ranes retning for Nationalmuseet

30 apr 2018 kl. 17:00 - 19:00

Christiansborg Slot, Besøgsindgangen til højre, 1218 København


"Mit mål er at udbygge museets faglige tyngde og frigive dets kreative energi, så det bliver et udfordrende, vildt og engagerende sted for de besøgende."

Sådan sagde Rane Willerslev i forbindelse med sin tiltræden som Nationalmuseets nye førstemand tilbage i juli 2017. Og der er nok at se til, for økonomien har skrantet og besøgstallene svigter. Derfor har Rane Willerslev fået til opgave af kulturministeren at ryste posen godt og grundigt for de i alt 20 museer og slotte, der udgør så væsentlig en del af vores fælles kulturarv.

Seere på DR2 kan over vinteren følge Rane Willerslevs bestræbelser i programserien "Ranes Museum", der giver et interessant og humoristisk indblik i hans tanker om at forandre for at bevare. Denne aften vil Rane Willerslev indlemme os yderligere i, hvordan han vil sikre, at Nationalmuseet også fremadrettet er relevant for os alle sammen.

Oplægsholder:

- Rane Willerslev er 45 år og har indtil ansættelsen som direktør for Nationalmuseet været professor i social antropologi ved Århus Universitet. Han har desuden fra 2011-2013 været direktør for Kulturhistorisk Museum på Universitetet i Oslo. Rane Willeslev er en aktiv debattør og formidler af sin forskning. I oplægget til tv-serien bliver han kaldt ”Danmarks Indiana Jones” for sin tid som pelsjæger i Sibirien og medlemskabet af Eventyrenes Klub.

- Afslutningsvis giver jeg selv en politisk orientering om seneste nyt fra Folketinget og ser frem mod de kommende måneders arbejde i parlamentet.

Praktisk information:

Mødetid er klokken 17.00 til sikkerhedstjek ved besøgsindgangen til højre for hovedtrappen ind til Christiansborg. Debatkredsen starter herefter og forventes afsluttet klokken 19.00. Herefter er der mulighed for en halv times rundvisning med mig på Christiansborg, for de der måtte have lyst.

Man er velkommen til at invitere en interesseret gæst med. Medlemskab i Det Konservative Folkeparti er ikke noget krav. Der skal blot bookes individuelle billetter til alle deltagere.

Sidste tilmelding er mandag den 23. april.

Der er et begrænset antal pladser, så det er først til mølle. Men reservér venligst kun det antal, du skal bruge. Eller afbestil igen i god tid ved afbud.

Jeg håber på at se mange af jer til et rigtig spændende oplæg.

Tilmelding

Salg lukket