Micas samtalesalon - med Ida Rud

18 sep 2019 kl. 18:00 - 20 sep 2019 kl. 21:00

Nørre Allé 7, 2200 København

Mica Oh taler med journalist og kropsaktivist Ida Rud om kvindeidealer, shaming og selvfølgelig feminisme.

Sommeren 2019 har været solrig. Vi føler os mere fri, den korte kjole skal på. Markedsføring med toningscremer og slankepiller brager derud af og ovrebeviser os alle om, at vi skal deltage i jagten på “bikinikroppen”.
Men bikinikroppen er ikke naturlig: Den er skabt og formet for at få kvinder til leve op til et ideal som ikke skabt af kvinder, men mænd. Mænd som tjener penge på at skabe idealet af en kvinde, til og for mandens æstetiske tilfredstillelse. Mænd som har skabt en industri hvor kvinder konkurrerer mod hinanden, og dermed forstærker den undertrykkelse som allerede er sat i værk. Og vi ender med at reproducere og internalisere for at leve op til patriarkatets krav:

  • Du skal være tynd
  • Du skal have den perfekte krop
  • Du skal være “normal”
  • Du skal være heteroseksuel
  • Du skal stille din livmoder til rådighed
  • Du skal være “rig”
  • Du skal være “moderigtig”
  • Du skal være hvid...

Men hvordan føles det når man begynder at give “et fuck” for patriarkatets krav? Det vil Mica tale med kropsaktivisten Ida Rud om i september måneds samtalesalon. 

Om Ida Rud

Ida har kæmpet det meste af sit liv for at holde af sin krop og bevare stolthed og værdighed på trods af grimme tilråb på gaden, selvhad og usikkerhed. I TV-udsendelser, radioindslag, artikler og posts på sociale medier har hun fortalt åbent og ærligt om kampen, men også om hvordan hun lærte at holde af sin krop og til sidst fik vendt de grimme oplevelser til en styrke, som hun kunne trække på.

Men hvor medierne oftest kun har nogle minutter, har vi glæden af at kunne gå mere i dybden i løbet af samtalesalonens 2 timer. Mica og Ida vil komme ind på hvordan vi vi gør op med at man taler om tykke mennesker, men ikke taler med tykke mennesker. De vil også tale om de udfordringer tykke mennesker har, og som tynde mennesker ikke har. Og endelig skal de også tale om mænd, dating og hvordan kropsaktivisme og intersektionel feminisme er en del af hinanden.

Om Micas samtalesalon

Mica Oh debattør og foredragsholder. Hendes nom de guerre på de sociale medier er 'Hende den intersektionelle feminist' og under det alias kæmper hun en kamp for netop det: den intersektionelle feminisme. Med sine samtalesaloner tager Mica Oh kampen ud i virkeligheden: Hver måned hen over sommeren og efteråret, inviterer Mica en række kendte danske debattører og meningsdannere til samtalesalon i Union på Nørre Allé 7. Den første salon fandt sted i juni hvor Ekaterina Krarup Andersen var på besøg for at tale om call-out kultur og hvid skrøbelighed. I august kom Emma Holten på besøg i samtalesalonen, og i september får hun besøg af kropsaktivisten Ida Rud.

Der er begrænset antal pladser til samtalesalonen.

Billet Salg lukket