Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Militærhistorisk Byvandring på De københavnske volde v/Historiker Wolfgang Karl

Afholdt event

Militærhistorisk Byvandring på De københavnske volde v/Historiker Wolfgang Karl

Fra DKK 250,00

Sted

Dato

30 jan 2022 kl. 14:00 - 15:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Gå med når historiker og foredragsholder Wolfgang Karl går søndagstur og besøger hhv. Ørstedsparken, De københavnske volde, Assistens kirkegård, Kongens have, Garnisons kirkegård og Vestre kirkegård.

Søndag den 30. januar 2022 besøger vi De københavnske Volde.

Københavns voldanlæg – en militærisk ballade

Hvornår begyndte det københavnske borgerskab at promenere på byens volde store bededagsaften? Var det Vor Frue kirkes klokkespil fra 1747 der lokkede dem ud, til voldene, hvor det duftede af forår og nyudsprungne træer? Klokkespillet blev ødelagt i 1807, som så meget andet i byen under bombardementet... En ballade er en digt, der fortæller en historie og der er mange dramatiske historier at fortælle, på en tur med Ravelinen i Christianshavn som udgangspunkt – i dag et kendt restaurant, men en ”Ravelin” var en vigtig del i gamle tiders forsvarsanlæg; det var vigtig at sikre en by så at andre mennesker, ikke vedkommende, ikke kunne komme ind, helt enkelt! København var en fæstning, der var kampklar, med en flåde, der var værdig en stormagt – mod tyskerne fra Hansa tiden, den svenske stormagtskonge Carl X. Gustav, der forsøgte at storme byen med sine landsknægte en vinternat i 1659, mod Briterne under Napoleonkrigene – indtil ny militærteknologi gjorde voldene overflødig (se tur II, Ørstedsparken...) Mens vi nyder en fredlig tur tager vi de militære briller på (jeg er jo reserveofficer! ;) og landskab forvandler sig til ”terræn” og Christianitter til københavnske borger fra svenskerkrigenes tid!

Det bliver både inspirerende og lærerigt - som velkomst til vandringen bliver der serveret et glas vin og lidt snacks, så husk at medbringe eget vinglas til formålet. 

Wolfgangs hustru Camilla Plougsted er Sommelier og har valgt en vin som matcher dagens vandring.

Camilla & Wolfgang afholder flere foredrag med integrerede vinsmagninger hos Vin & Foredrag, som er en del af Nordic Sommelier Academy både virtuelt og fysisk i deres lokaler på hjørnet af Ryesgade og Læssøegade på Nørrebro.

Wolfgang er er uddannet cand. mag. art. fra Münchens Universitet og en af Danmarks mest vidende og erfarne foredragsholdere indenfor historie og har således forelæst på Folkeuniversitet i Århus, Emdrup og København siden 2000. Wolfgang formår at holde sit publikum interesseret ved at sende flere tangenter ud for at binde det hele sammen til en smuk sløjfe. Wolfgang leverer altid et humørfyldt og spændende arrangement tilpasset deltagerne formidlet 1:1.

Billetterne sælges efter først til møller.

Varighed: 1,5 timer

Husk: Eget vinglas

Billetten er gyldig til 1 deltager og den valgte vandring. 

Billetten er ikke personlig og kan således uden videre overdrages eller bortgives som gave.  

Mødested: Ravelinen

For hver vandring kræves minimum 20 personer tilmeldt for gennemførelse. Der vil være mulighed for at flytte til en af de andre datoer, hvis den valgte dato ikke har nok deltagere. Arrangøren kontakter dig direkte, hvis der ikke er nok tilmeldinger.

Der findes ikke dårligt vejr - kun dårlig påklædning, så vi opfordrer til at klæde sig på efter vejrforholdene. Pak evt en ekstra trøje og paraply i tasken. Det betyder at vandringen gennemføres uagtet vejr.

Hunde er velkomne til vores arrangementer, men det er 100% på ejers ansvar, at hunden holdes i snor og ikke er til gene for de andre deltagere.

Ved udeblivelse anses billetten som indløst. Ved afbud refunderes billetterne ikke, men de kan eventuelt byttes til en anden dato inden for samme deal, såfremt ledige pladser. Aftale herom skal ske inden gennemførelse af arrangement. Ellers anses beviset for indløst.

OBS at der ikke udsendes påmindelse eller yderligere bekræftelse efter køb.

Arrangør

Vin & Foredrag en del af Nordic Sommelier Academy, som tilbyder foredrag, vinsmagninger, intro vin kurser, online vinkurser, events mv.

Alle foredrag og vinsmagninger afholdes i egne lokaler på Læssøegade 7, kld. 2200 København.

2 min gåafstand fra Sortedams søen og 5 min fra Sankt Hans Torv.

Læs mere om alle vores foredrag og vinsmagninger på www.vinogforedrag.dk

Ligeledes tilbyder vi en række online vinkurser guidet af nogle af Danmarks bedste kvindelige Sommelierer: www.onlinevinkursus.dk 

www.nordicsommelieracademy.dk kan du se hvilke kurser og uddannelser vi tilbyder:

 1. Vinekspert - 20 uger (dag uddannelse) NYHED Forår 2021 tilbydes også weekend forløb - Jorden rundt på 10 dage
 2. Sommelier 25 uger (dag uddannelse) Små hold, højt fagligt niveau, internationale undervisere, mulighed for rate betalinger. Lav deltagerbetaling.

Derudover afholder vi en række kultur historiske byvandringer i samarbejde med historiker og forelæser Wolfgang Karl. Se alle arrangementer på billetto.dk 

På Spotify, Itunes og Podcastaddict kan du lytte til en række podcast vi har lavet i Nordic Sommelier Talks, som handler om  smag og sanser og få nogle spændende historier om menneskerne bag. Lyt feks til Cigar Sommelier Simon Juhl Olesen, øl eksperten Carsten Berthelsen og Master Sommelier Jess Kildetoft og mange flere.

Du er altid meget velkommen til at skrive til os, hvis du ønsker at booke en vinsmagning: camilla@vinogforedrag.dk

For alle events gælder, at vi forbeholder os retten til at udskyde og/eller aflyse ved mindre end 9 tilmeldinger.

Lokation

Ravelinen Ravelinen, Torvegade 79, 1400 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .