Min Avatar og Mig med Mikkel Stolt og Bente Milton

02 dec 2019 kl. 19:00 - 21:30

Auteur Filmklub Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 2300 København

Et filmklub arrangement består af en filmvisning efterfulgt af debat og Q&A med filmens instruktør. Denne aften dykker vi ind i den virtuelle verden og berører en meget central problematik for vores tid - nemlig hvad den teknologiske udvikling betyder for os mennesker, især når det gælder vores følelses- og kærlighedsliv. Med os denne aften har vi instruktørerne bag filmen Mikkel Stolt og Bente Milton.

MIN AVATAR OG MIG - Mikkel Stolt & Bente Milton. 2010. 91 min.

Den lidt uheldige filminstruktør Mikkel beslutter sig for at prøve lykken i den virtuelle verden Second Life. Her møder han den smukke avatar Helena, som giver ham en "make over" og hjælper ham i gang med en strålende karriere som instruktøren Mike. I takt med succesen i Second Life kører hans virkelige liv helt af sporet, kæresten smider ham ud, og han ender med at miste alt. Hans grådighed får også Helena til at droppe forbindelsen med ham, og den virkelige Mikkel sætter nu alt ind på at finde den virkelige Helena. En rejse, som sætter ham i kontakt med blandt andet lysvæsener og videnskabsmanden Danny Hillis, og som til sidst får ham til at indse, hvad der virkelig betyder noget.

MIKKEL STOLT

Instruktør, producer, forfatter. Født 1965. Cand.phil. i filmvidenskab fra Københavns Universitet, medejer og medstifter af Fenris Film & Multimedia ApS. Har siden 1993 levet af at instruere og producere dokumentar- og kortfilm, både egne projekter og bestillingsarbejder til bl.a. tv og museer. Siden 2008 også aktiv som forfatter til essays, filmanmeldelser, en dokumentarroman m.m.".

BENTE MILTON

Fulgte diverse kurser på Den Danske Filmskole i begyndelsen af 1990'erne og udviklede her sin første dokumentarfilm "Oktober '43", som blev nomineret til en TV-Oscar. Gennem årene har Milton produceret og instrueret en række dokumentarfilm, som har været nomineret til samlet mere end 20 internationale priser og vundet adskillige. Hendes gennembrudsfilm "Gaias børn" (1998) har bl.a. vundet Pärnus Grand Prix og ærespriser ved Golden Gate Awards, Nordic Panorama og Prix Europa. "Min avatar og mig", som er instrueret sammen med Mikkel Stolt, er hendes første dokumentarfilm i spillefilmlængde.