Min Historie – Skriv Om Dit Liv

eventet sluttede

Min Historie – Skriv Om Dit Liv

Billetter fra DKK 250,00

Sted

Dato

03 nov 2022 kl. 19:00 - 06 dec 2022 kl. 21:00

Beskrivelse

Min egen historie – en workshop på Østerbro med gæsteforfatterne Anne-Grethe Bjarup Riis, Joakim Kruse Lykke og Vilma Sandnes Johansson

Fem aftener, hvor du kan møde forfattere, som på forskellige måder har skrevet direkte eller indirekte om deres egen historie. Den fælles tråd er, en alvorlig hændelse, der sætter gang i historien. Gennem oplæg, samtaler og konkrete øvelser får du gode råd og inspiration til selv at komme i gang − eller til at komme videre med dit eget skriveprojekt. Du er naturligvis også velkommen til bare at lytte og suge til dig. Alle workshops er åbne for alle voksne med alle slags historier. Og du bestemmer selv, hvor mange aftener, du vil deltage. Kurset ledes af forfatterne Helle Merete Brix og Helle Højland, som begge har mange års erfaring med at undervise i og arbejde med egne historier.

De fem aftener foregår den 3. november, den 15. november og 22. november i Kildevæld Kulturcenter og den 29. november og 6. december på Østerbro Bibliotek.

Kildevæld Kulturcenter ligger i en tilbygning til Kildevæld Skole ud mod Kildevældsparken og der er indgang via stisystem fra Bellmannsgade 5C og via en afkørsel fra Sibeliusgade.

Arrangementerne den 29. november og 6 december foregår på Østerbro Bibliotek, Dag Hammarskjölds Allé 19, 2100 København Ø.

1. Hvordan kommer jeg i gang med min historie? (3. november kl. 19.00-21.00, Kildevæld Kulturcenter)

Workshoppen indledes med oplæg af forfatterne Helle Merete Brix og Helle Højland.

Hvilke dele af din historie er det godt at tage udgangspunkt i? Hvor meget kan du tillade dig at digte i forhold til virkeligheden? Hvordan kan du bruge grundlæggende værktøjer i kreativ skriveteknik, når vi skriver? Helle Merete Brix er tidligere litteraturanmelder ved Weekendavisen og forfatter til en lang række bøger, herunder flere bøger og essays om sit eget liv. Helle Højland er forfatter og har skrevet ungdoms-, børne- og voksenlitteratur. Hun har brugt sin egen familie i flere lydfortællinger.

2. At flytte det jeg skriver fra mig selv. (15. november kl. 19.00-21.00, Kildevæld Kulturcenter)

Gæsteforfatter Joakim Kruse Lykke. Vært Helle Højland.

Hvordan kan du bruge elementer, der er tæt på dig selv, uden at skrive et erindringsværk? I Joakim Kruse Lykkes roman ”Et sted at være mor fra”, følger vi den unge Joakim, der fortæller om sin mors terminale sygdomsforløb. Fra behandling og hospice til morens alt for tidlige død og bisættelse – men også om tiden efter – og hvordan forløbet påvirker ham, hans søskende og nærmeste familie. Joakim Kruse Lykke er uddannet både fra Forfatterskolen i København og som billedkunster fra Den kongelige Kunsthøjskole i Stockholm.

3. At vokse op med døden tæt inde på livet. (22. november kl. 19.00-21.00, Kildevæld Kulturcenter)

Gæsteforfatter Vilma Sandnes Johansson. Vært Helle Merete Brix.

Romanen, ”Tænk ikke på mig” er forfatterens anmelderroste litterære debut, en autofiktiv skildring

af den 13årige Vilma, hvis mor er dødeligt syg med kræft. Bogen skildrer, hvordan en teenager og

en mor forsøger at leve et så normalt liv som muligt. Og hvor vanskeligt det er for den 13 årige

Vilma både at give og bede om hjælp i den situation.


4. Når en voldsom hændelse sætter gang i historien. (29. november kl. 19.00-21.00, Østerbro Bibliotek)

Gæsteforfatter Anne-Grethe Bjarup Riis. Vært Helle Højland.

Hvordan forvandles smerteligt stof til en bog? ”I Guds rige”, er udgangspunktet, at Anne-Grethes lille søn får leukæmi. Den selvbiografiske roman beskriver rystelserne, kræftdiagnosen afsætter i den lille familie i løbet af de år, der går, hvor sønnen behandles og bliver rask igen. Og hvordan der parallelt rulles mørke hemmeligheder op i 1970’ernes barndoms familie. Anne-Grethe Bjarup Riis er uddannet skuespiller fra Statens Teaterskole, men er også kendt som instruktør, billedkunstner og debattør.

5. Afslutning – hvordan kommer du videre med dit projekt? (6. december kl. 19.00-21.00, Østerbro Bibliotek)

Workshoppens festlige afslutning. Vært Helle Merete Brix.

En festlig afslutningsaften med åben scene, hvor vi også serverer et glas vin og snack. Og hvor du og de øvrige deltagerne kan komme og lytte, læse højt af og få respons på egne tekster. Hvordan kommer du videre efter denne workshop, med dine tanker om at skrive og dit skriveprojekt? Her har du mulighed for at danne netværk. Skrive- og responsgrupper. Og tilmelde dig læsegrupper i bibliotekets regi.

Min historie er økonomisk støttet af Østerbro Lokaludvalg og Kulturcenter Kildevæld.

Foto af Vilma Sandnes Johansson: Lea Meilandt
Foto af Joakim Kruse Lykke: Simone Lilmoes
Foto af Anne-Grethe Bjarup Riis: Isak Hoffmeyer

Lokation

Kildevæld Kulturcenter Kildevæld Kulturcenter, Bellmansgade 5C, 2100 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .