MIND THE GAP! Vejle. Klimadebat på tværs af sektorer

10 dec 2018 kl. 16:00 - 19:00

Green Tech Center A/S, Lysholt Allé 6, 7100 Vejle


Kan lokale løsninger skabe globale forandringer? Hvordan kan vi på tværs af samfundets sektorer skabe bæredygtig udvikling i vores region?

Kom og deltag i debatten, når tegnestuen TREDJE NATUR og Dansk Arkitektur Center (DAC) inviterer til seminar i klimaets navn i Green Tech Center i Vejle.

Forskellige sektorer – én stemme? 
MIND THE GAP peger på forskellen mellem den danske selvforståelse og vores faktiske handlinger i forhold til klimaudfordringerne. Målet med dagen er, at vi mødes på tværs af forskellige sektorer i samfundet for at have en samtale om nogle af de svære emner, som f.eks. velfærd vs. udledning, ressourcer vs. forbrug. Vi skal blive klogere på, hvordan vi som helhed og som individer kan handle meningsfyldt i den nye klimarealitet, hvor mennesket er blevet den altdominerende naturkraft.

MIND THE GAP | Vejle
Vi mødes i Green Tech Center i Vejle for at tale om den svære omstilling til den nye klimarealitet. Vi vil diskutere klimatilpasningen og grønne omstilling med udgangspunkt i Vejle som case, som en gammel industriby under transformation, hvor der er fuld gang i byudviklingen. Vi vil tage pulsen på byens selvforståelse og om den hænger sammen med indbyggerne og organisationernes adfærd. Hvor går det godt, hvor går det mindre godt og hvor skal der sættes ind?

Fra oktober til december afholder vi MIND THE GAP arrangementer i fire danske regioner og deler bagefter de vigtigste handlingspunkter med alle deltagere.

Arrangementet er gratis. 

PROGRAM 

15:30 Kaffe, kage og ankomst

16:00 Velkomst 
v/ Michael Sloth, Direktør for Teknik & Miljø, Vejle Kommune

16:10 Hvorfor MIND THE GAP 
Baggrund for dagen og inspirationsoplæg om TREDJE NATURs agendabaserede tilgang v/Flemming Rafn Thomsen, arkitekt og partner i tegnestuen TREDJE NATUR 

16:25 Hvad har vi lært indtil videre?
Visning af film og tankevækkende pointer fra MIND THE GAP symposiet i København v. Nikolaj Sveistrup, programchef i Dansk Arkitektur Center.

16:35 Klimaafstemninvia menti.com

16:40 Hvordan møder byudviklingen i Vejle klimaudfordringerne?  
Lisbet Wolters, Stadsarkitekt, Vejle Kommune

16:55 Hvordan kan lokalsamfundet engagere sig i klimaudfordringerne?
Thomas Drivsholm, ingeniør, ’Vejle Fjordhave’ & familiens miljøbelastning
Claus Behrendsen skal krediteres som ’formand for Cyklistforbundet i Vejle’

17:20 Pause

17:35 Hvordan arbejder Rambøll med klimatilpasning i Trekantsområdet?
Jens Christian Riise, Markedschef Klimatilpasning, Rambøl

17:50 Sensuous Society 
Forholdet mellem det poetiske og det økologiske sind og mellem det sanselige og det bæredygtige udfoldes og udforskes i en performance af Sisters Academy ved Gry Worre Hallberg

18:10 Debat i plenum

18:40 Klimaafstemning via menti.com

18:45 Opsamling

18:55 Netværk og tak for i dag

Billedekreditering: Fabian Oefner

MIND THE GAP seminar - Vejle

Salg lukket