Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR)

23 okt 2019 kl. 17:30 - 11 dec 2019 kl. 21:00

Skøjtevej 27E, 2770 Kastrup

Hvad er MBSR?

Mindfulness Baseret Stress Reduktion er et formelt otte-ugers intensivt program, der blev skabt af Jon Kabat-Zinn på University of Massachusetts Medical Center i 1979. Dette program anvendes i mere end 250 hospitaler rundt om i USA og mange flere rundt omkring i verden. Programmet støtter mennesker med stress, angst, depression, kronisk smerte og hjælper også med lindring af stress i forbindelse med medicinske tilstande og meget mere. Formålet med MBSR er at kultivere større bevidsthed for at skabe harmoni mellem krop og sind. I MBSR anvendes mindfulness, hvorigennem opmærksomheden trænes for at øge evnen til at skabe overblik og bevidst nærvær. Mindfulness er et af de mest effektive redskaber for at forebygge og håndtere stress og bekymringer, samt opnå mere ro, energi og glæde med arbejde og livet. Der er videnskabelig dokumentation for, at mindfulness reducerer stress og øger psykisk robusthed og velvære. Mindfulness skaber desuden positive ændringer i ens dagligdag, herunder styrker det nærvær i relationer. Derudover skaber mindfulness positive forandringer i hjernen på de områder, der vedrører koncentration, kreativitet, glæde og stress.

Målgruppe

Personer der ønsker at forebygge og håndtere stress og svære følelser såsom uro, irritation, sorg og vrede samt vil opnå øget nærvær og højere livskvalitet kan profitere af Mindfulness Baseret Stress Reduktion kursus. Der kræves ikke tidligere erfaring med meditation. Både til begyndere og erfarne.

Udbytte

- at blive i stand til at praktisere mindfulness og mindful strækøvelser med sig selv
- at lære nyttige korte opmærksomhedsøvelser, der nemt kan udføres i dagligdagen for stress forebyggelse og stresshåndtering
- at øge evnen til at slappe af
- at blive bedre til at vælge den mest hensigtsmæssige respons på ubehagelige tanker, følelser og situationer
- at blive bedre til at tage beslutninger
- at skabe harmoni og stabilitet i sindet og kroppen
- at reducere selvkritik og at øge venlighed mod sig selv
- at undgå grublen og skabe overblik
- at øge selvforståelse og selvværd

Indhold

- Vekslen mellem teori og praksis
- Information med henblik på forståelse af svære følelser og stress forebyggelse
- Siddende og liggende meditation
- Mindful yoga og strækøvelser
- Øvelser som kan hjælpe med at være nærværende i dagligdagen
- Korte opmærksomhedsøvelser mod stress og svære følelser
- Hjemmeøvelser
- Individuel vejledning efter kursistens specielle behov
- Gruppedialog, erfaringsudveksling og opsamling på øvelser
- Lydfil til træning hjemme
- Fuld forplejning lørdagen

Tid

kl. 17.30 – 20.00

Dato

Onsdage i 2019: 23. okt., 30. okt., 6. nov., 13. nov., 20. nov., 27. nov., 4. dec. kl. 17.30-20.00 og sidste gang 11. dec. (en time længere) + Lørdag den 30. nov en hel dag med mindfulness (kl. 10.00-18.00)

Sted

Skøjtevej 27E, 2770 Kastrup, København (400 m. fra Kastrup metro station).

Pris

4900,- dog 3400,- til studerende/arbejdsløse/pensionister. Kursusmateriale, lydfil med nyttige mindfulness øvelser og fuld forplejning lørdagen er inkl. i prisen. Bemærk at der pålægges moms for virksomheder.

Bemærk at tilmelding til kurserne er bindende.

Underviser

Kenan Hansen er autoriseret psykolog og mindfulness lærer og har mange års meditationspraksis bag sig. Kenan er primært uddannet indenfor Mindfulness Baseret Stress Reduktion (MBSR) fra University of Massachusetts Medical School i USA – undervist bl.a. af den anerkendte Dr. Jon Kabat-Zinn. Desuden har han mange kurser/retreats i bl.a. Vipassana International Academy i Indien og Mindfulness Baseret Kognitiv Terapi i København.

Yderligere information og tilmelding

Kontakt mig venligst på 21 81 22 92 eller pr. mail: info@mindfulnesskurser.dk

Hjemmeside: http://mindfulnesskurser.dk/mbsr-kursusforloeb

PS Du kan tilmelde dig direkte på vores hjemmeside eller ved at sende en mail til os.