MISSION AFVÆRG DET ONDE - HISTORISK SANKT HANS FOR HELE FAMILIEN

Færgelundsvej 1, 3630 Jægerspris
23 jun 2021 kl. 17:00 - 22:00
Super arrangør
Billetter Gratis - DKK 50,00
Billetter Gratis - DKK 50,00

Vær’ med når vi tænder bål og fejrer sankthans i Færgegårdens stemningsfulde museumshave. Traditionen tro inviterer vi til en hyggelig sankthans på picnictæppet med medbragt madpakke med bål og midsommervise. Sankthans fejringen på Færgegården vil på den måde være fuldstændig, som den plejer – og så alligevel ikke…

I år udforsker Færgegården nemlig den danske sankthans tradition, som viser sig at have overraskende få ligheder med nutidens. Bålet var et vågeblus, der var ikke nogen heks på bålet, og man sang ikke midsommervisen. Til gengæld var naturens magi på sit højeste, mente man. Planter, luft, vand og dug kunne kurere alverdens skavanker. Det vil vi alt sammen udforske til arrangementet.

Bålet tændes kl. 21.00, og der er massere at opleve for hele familien indtil da. Vi har nemlig brug for din hjælp til at gennemføre mission ”afværg det onde”.

Traditionen med at fejre sankthans stammer helt tilbage fra førkristen tid. Det var en solhvervsfest, hvor man markerede årets længste dag og fejrede naturens magi. Man mente, at ved sankthans var naturen mættet med den kraft, den havde suget til sig hele foråret og sommeren. Man kunne derfor med fordel indsamle lægeurter og drikke fra de hellige kilder, som havde en næsten magisk virkning på sankthans aften. MEN man får ikke god magi uden ond magi. På sankthans aften er alle de overnaturlige væsener som ellefolk, trolde og hekse nemlig også ude på at gøre livet surt for både mennesker, dyr og marker. Heldigvis er der meget, man kan gøre for at beskytte sig mod heksene, og det har vi brug for din hjælp til!
Tag med os på mission ”afværg det onde”, hvor vi gennem en række udfordringer og opgaver bruger fortidens tips og tricks til at gøre onde hekse så blide som nuttede kattekillinger.

Vi skal samle magiske urter, lære at bruge stål mod hekse, finde hemmelige skatte, besøge det kloge træ, lave vild ild med oldtidsmetoder og meget mere. Vil det lykkes os, at vinde over de onde kræfter?

Museet byder på gratis saftevand og småkager til børnene, og der vil være salg af drikkevarer til de voksne. Medbring picnictæppe og egen madpakke, som kan nydes frit i museumshaven. Drikkevarer kan købes på museet.

Der vil være båltale ved museumsinspektør Line Jandoria Jørgensen.

På grund af Covid-19 er tilmelding og coronapas nødvendigt.

Program for aftenen

Historisk sankthans på Færgegården fra kl. 17.00 – 22.00

Kl. 17.00 – 21.00 Picnic og hygge i museumshaven. Udstillingen er åben. Salg af drikkevarer, og gratis saftevand og småkager til alle børn

Kl. 17.00 Mission afværg det onde (varighed: 30-45 min.)

Kl. 18.00 Mission afværg det onde (varighed: 30-45 min.)

Kl. 19.00 Mission afværg det onde (varighed: 30-45 min.)

Kl. 20.00 Mission afværg det onde (varighed: 30-45 min.)

Kl. 20.45 Blåtale ved museumsinspektør Line Jandoria Jørgensen

Kl. 21.00 Bålet tændes – vi synger midsommervisen

Kl. 22.00 Tak for i aften.

Tid, pris og sted

23. juni kl. 17:00-22.00

Færgegårdens Museumshave

0-18 år gratis, Voksne 50 kr. (+billetgebyr)
Børn skal altid være ifølge med en voksen.

Billetter købes via billetto.dk

Billetten giver også adgang til museets udstillingerFind billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke