Mød Elisabeth

25 nov 2019 kl. 19:00 - 20:30

Christianshavns Bibliotek, Dronningensgade 53, 1420 København k


Elisabeth Gjerluff Nielsen, sangerinde og forfatter er aktuel med erindringsromanen: Store Børn

Derfor besøger hun 25. November Christianshavns bibliotek.

Så kom forbi og hør Elisabeth læse op og fortælle om bogen. 

Foredraget vil bl.a. indeholde overvejelser over de forhold som får hver fjerde dansker til at bryde med nære familiemedlemmer og de fleste af os til gennem livet at søge og kæmpe med relationer i det eksistentielle spørgsmål om at være alene eller en del af flokken.

Om Store Børn:

Barndommens bittersøde erindringer og den voksne kvindes indsigt væver sig ind og ud af hinanden i Elisabeth Gjerluff Nielsens smertelige og livskloge bog om at være både tæt på og langt fra sine søskende

Nytårsaften 1997 tilbringer fire voksne søskende i deres barndomshjem i Skjern. Deres mor ligger i terminalfase på samme lokale sygehus, hvor deres far døde dagen før.

Med udgangspunkt i disse dage skildrer Elisabeth Gjerluff Nielsen sin barndom i 1960’erne og perspektiverer til voksenlivet i København, hvor hun med smerte må erkende, at de ’store børn’ trods fælles opvækst synes på vej væk fra hinanden - så langt, at det er vanskeligt, måske umuligt at nå selv fremstrakte hænder.

Om Elisabeth Gjerluff Nielsen: født i 1957. Uddannet Danmarks Radio (1978-80). Debut som komponist/tekstforfatter/sanger/sangskriver og frontfigur i gruppen Voxpop (1980-83). Herefter solomusikkarriere med indtil videre 11 soloalbums, senest Rettidig Ømhed 2017. Sideløbende en del radio/tv- /filmmusik og teaterarbejde, og levering af sange og sangtekster til bl.a.  Lis Sørensen, Søs Fenger, Sanne Salomonsen, Ray Dee Ohh, plus adskillige børnesange og bøger, romanen Isdronningen (1999) samt løbende bidrag til antologier, tidsskrifter og aviser, senest indspark og klummer til Berlingske Tidende 2018.