Mod, sved, tårer - Unge og kreativ uddannelse / CPH:MEETINGS

24 mar 2020 kl. 17:00 - 19:00

Københavns Professionshøjskole, Campus Carlsberg, Humletorvet 3, 1799 København

Hvordan skaber vi et uddannelsessystem med plads til alle?

Film: Mod, sved, tårer - efterfulgt af paneldebat om unge og kreativ uddannelse

Visning af filmen ‘Mod, Sved, Tårer’ der følger livet på den kreative ungdomsuddannelse AFUK, hvor der er plads til at være anderledes. Hen over et skoleår følger filmen fire unge elever, der på hver deres måde ikke føler, de passer ind på et almindeligt, bogligt gymnasium. Vi følger de unge fra nervøsiteten første skoledag til de står stolte og med ny styrke foran et stort publikum til skolens afslutningsforestilling Festivitas.

Efter filmen har vi samfundsdebat om, hvordan vi skaber et uddannelsessystem, der endnu bedre kan rumme alle unge. Hvilke muligheder er der i dagens Danmark for unge, der ikke trives på en af de traditionelle gymnasiale uddannelser? Hvordan sikrer vi at de ikke går tabt i allerede i begyndelsen af deres uddannelsesforløb? Hvilken rolle spiller de kreative produktions- og dagshøjskoler i vores uddannelsessystem? Og hvordan bliver vi som samfund bedre til at se muligheder i stedet for begrænsninger i unge, der udfolder sig og lærer anderledes?

Med Lis Madsen (institutchef på læreruddannelsen i København), Mads Panik (medvirkende i filmen og elev på AFUK), Anette Støvlebæk (skuespiller og tidligere elev på AFUK), Søren Bak Sørensen (skoleleder på Kbhs Film og Fotoskole), Peter Ditlev Olsen (rektor på Rødovre Gymnasium). Moderator: Sophie Bremer.

–––––––––––

CPH:DOX 2020 

Marts 18 – 29 

Find mere information via vores hjemmeside: www.cphdox.dk