Moderne Mandag 28. september 2020 - Cage & Stockhausen med NEKO3 og venner

Blågårds Pl. 6A, 2200 København
28 sep 2020 kl. 19:30 - 21:30
Billetter Gratis - DKK 100,00
Billetter Gratis - DKK 100,00

CAGE & STOCKHAUSEN MED NEKO3NEKO3 er en gave til dansk musik, de fire unge musikere er i besiddelse af dedikeret engagement, fokus, drive, vildskab, kunnen, gåpåmod og lyst – til glæde for de eksperimenterende komponisters musik – såvel de gamle som de yngste – og de afdøde, som her en koncert med to avantgardeklassikere, der er blandt det 20. århundredes betydeligste og mest indflydelsesrige – med nærmest ikonisk status. Ikke bare i de klassiske musikmiljøer, men også topnavne inden for rock, pop og jazz har henvist til dem som inspirationskilder. Adskillige danske komponister vedstår at stå i gæld til de to komponister, der begge havde været oplagte kandidater til Léonie Sonnings Musikpris. Gunnar Berg kendte begge komponister personligt, John Cage mødte han som den første dansker i 1949 i Paris, Stockhausen i 1952 i Darmstadt.

De to værker repræsenterer vigtige skift i de to komponisters musikalske tænkning – væk fra en skrivemåde, som især var dominerende hos den tidlige Stockhausen, hvor alt er reguleret af gennemorganiserede, komplekse systemer, der i stigende grad blev opfattet som fastlåsende, til fordel for en enklere skrivemåde, mere intuitiv og spontan og baseret på tilfældighedsprincipper, præget af indisk filosofi, zenbuddhisme og den kinesiske I Ching (Forvandlingernes bog). Stockhausens Prozession har kun været opført i Danmark én gang, den 1. juni 1967 af Gruppe Stockhausen på en større turné fra Helsinki via Stockholm, Oslo, Bergen, København og London til de internationale feriekurser i Darmstadt. John Cages værk er dansk førsteopførelse.

Til det trykte koncertprogram har den internationalt berømte australske Stockhausen-ekspert Ian Parson skrevet et essay om Stockhausen og hans Prozession.  

NEKO3

PROGRAM

  •   John Cage The Ten Thousand Things 
  •       Karlheinz Stockhausen Prozession

Koncerten er blevet anerkendt af Goethe Instituttet som en del af det dansk-tyske kulturelle venskabsår 2020 og planlægges streamet. 

eventet sluttede

Moderne Mandag 28. september 2020 - Cage & Stockhausen med NEKO3 og venner

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke