Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Moderne Mandag - In memoriam Béatrice Berg

Afholdt event

Moderne Mandag - In memoriam Béatrice Berg

Fra DKK 50,00

Sted

Dato

13 dec 2021 kl. 19:30 - 21:30

Beskrivelse

IN MEMORIAM BÉATRICE BERG
2021 er 100-året for den franske pianist Béatrice Bergs fødsel. Hun var gift med komponisten Gunnar Berg, og hun var kendt og anerkendt i det europæiske musikliv som en af tidens betydeligste fortolkere af den moderne klavermusik. På årets sidste Moderne Mandag den 13. december i KoncertKirken, spiller den svenske mesterpianist Jonas Olsson Gunnar Bergs Gaffky's 1-10, som blev skrevet til Béatrice Berg i 1958-59 på danske højskoler. 

"Gunnar Bergs Gaffky's är ett monument i skandinavisk efterkrigsmodernism, et mästerverk, som verkligen förtjänar att göras tillgängligt för en större publik", siger Jonas Olsson, der er internationalt kendt som en af vor tids førende fortolkere af moderne klavermusik, og som spiller Bergs store klaverværk for anden gang.

Gaffky's blev til i årene 1958-59, efter at Bergs slog sig ned i Danmark og rejste rundt på danske højskoler - samtidig med at de gav koncerter rundt omkring i Europa. Tilblivelsesprocessen er i sig selv et vidnesbyrd om Bergs nomadetilværelse i disse år:

 • assortiment 1 - Leysin-Berlin, marts 1958
 • assortiment 2 - Askov, juli 1958
 • assortiment 3 - København, august 1958
 • assortiment 4 - Odder, januar 1959
 • assortiment 5 - Vallekilde, januar 1959
 • assortiment 6 - Gerlev, februar 1959
 • assortiment 7 - Høng-Uldum, maj 1959
 • assortiment 8 - Uldum, juni 1959
 • assortiment 9 - Uldum-Askov, juli 1959
 • assortiment 10 - Askov 8. august 1959

Béatrice Berg spillede alle Gaffky's enkeltvis på højskolerne, og i marts 1963 inviterede DUT hende til at spille dem på Statens Museum for Kunst, men fordelt over to koncerter med 14 dages mellemrum. Den første samlede opførelse fandt sted den 13. november 1964 på Biblioteket i Roskilde, og i 1966 spillede hun dem på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. 

Efter koncerten i Roskilde skrev Jan Maegaard i Politiken: “At 100 stykker, der er så asketiske og hinanden så lig i stilistisk og klanglig henseende, alligevel formår at holde koncentrationen usvækket gennem to timer, er intet mindre end et særsyn. Jeg ved ikke, hvordan den musik er komponeret. Men jeg ved, at den må være ualmindelig godt komponeret. Der er ikke noget tema, men en idé - dog træder den intet øjeblik frem. Måske kan den slet ikke gribes med hånden; men man fornemmer, at den er under bestandig udvikling. Udstrålinger deraf manifesteres i en sig stadig fornyende strøm, hvis enkelte moment er så uhåndgribeligt, som et snefnug, men som i det store mønster, den udgør, lader en helhed af umådelig rækkevidde træde frem. En mesters værk."

Lokation

KoncertKirken Blågårds Plads KoncertKirken Blågårds Plads, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .