MODERNISTEN SIGURJÓN ÓLAFSSON – kurator Birgitta Spur i samtale med kunsthistoriker Anne Blond

DKK 30,00 - DKK 40,00

Sted

Dato

22 maj 2022 kl. 15:00 - 16:00

Beskrivelse

MODERNISTEN SIGURJÓN ÓLAFSSON

Bliv klogere på den islandske skulptør Sigurjón Ólafsson, når kunsthistoriker Anne Blond samtaler med kunstnerens enke, Birgitta Spur, der har kurateret vores udstilling ’Digte i træ – skulpturer af Sigurjón Ólafsson’

Søndag 22. maj 2022 kl. 15

Ovenpå sine studier ved Kunstakademiet i København blev Sigurjón Ólafsson (1908-82) en del af den danske avantgarde i 1930’erne og 40’erne, før han i 1945 flyttede tilbage til Island og fik afgørende betydning for udviklingen af den islandske modernisme. Samtidig bevarede han en tæt forbindelse til den danske kunstscene, og hans værker findes i dag på flere af vores museer såsom Museum Jorn i Silkeborg, Kunsten i Aalborg og Statens Museum for Kunst.

Sigurjón Ólafsson udførte talrige offentlige monumenter, et par hundrede portrætbuster, store stenskulpturer og en mængde værker i træ. Sidstnævnte er i fokus på Nordatlantens Brygges sommerudstilling Digte i træ fra 21. maj til 11. september.

Kunstsamtale
Birgitta Spur interviewes af kunsthistoriker Anne Blond om Sigurjón Ólafssons liv og kunst. Samtalen varer 45 minutter og derpå besvares spørgsmål fra salen.

Arrangementet foregår på dansk og varer 60 min.

Billetten (40 kr) inkluderer et glas vin og adgang til udstillingen.

MEDVIRKENDE

Birgitta Spur blev født på Fyn i 1931 og var elev hos billedhuggeren Henry Luckow-Nielsen 1950-52. Hun fortsatte sine studier på billedhuggerskolen på det Kgl. Danske Kunstakademi, indtil hun i 1956 giftede sig med Sigurjón Ólafsson og fulgte ham til Island. Efter Sigurjóns død stiftede hun i 1984 den selvejende institution Sigurjón Ólafsson Museum (Listasafn Sigurjóns Ólafssonar) i Reykjavik. Hun ledede museet indtil 2012, hvor det blev overdraget til den islandske stat. Birgitta Spur har kurateret talrige udstillinger og redigeret de fleste af Sigurjón Ólafsson Museets udgivelser, bl.a. biografien Sigurjón Ólafsson - Ævi og list I-II (1998 og 1999) med catalogue raisonné over kunstnerens oeuvre.

Anne Blond (f. 1976) er cand.mag. i kunsthistorie og master i design. Siden 2020 har hun været projektleder i Foreningen til etablering af et museum for Hans J. Wegners møbelkunst i Tønder. Tidligere museumsinspektør ved Sønderjyllands Kunstmuseum/Kunstmuseet i Tønder og fra 2017-2020 leder af kunstenheden i Museum Sønderjylland. Udvalgsformand 2018-2022 for Statens Kunstfonds projektstøtteudvalg for kunsthåndværk og design og medlem af bestyrelsen på Museum Holmen i Løgumkloster og Nolde Museet i Seebüll, Tyskland. Anne Blond har også skrevet flere artikler, bl.a. til bogen Sigurjón Ólafsson – Mangfoldig modernisme.

Læs mere om udstillingen Digte i træ – skulpturer af Sigurjón Ólafsson her på nordatlantens.dk 


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Arrangør

Lokation

Nordatlantens Brygge Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .