Mogens Lykketoft og FN's verdensmål

26 sep 2018 kl. 17:00 - 19:00

Teaterbygningen, Bag Haverne 1, 4600 Køge

Som formand for FN’s generalforsamling var Mogens Lykketoft en central person, da verdens ledere i 2015 vedtog FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Mogens Lykketoft, tidligere minister og formand for socialdemokratiet, fortæller om FN’s verdensmål: Hvad betyder de for Danmark og for os og vor lokalsamfund?

Bæredygtighedsmålene er ikke bare en fin opskrift på den ’gode’ fremtid. Det er også en melding om, hvor rablende galt det kan gå, hvis vi ikke ændrer kursen for den globale udvikling. Derfor er verdensmålene en opfordring til alle verdens regeringer, virksomheder og civilsamfund om at omdirigere menneskeheden i en bæredygtig retning.

Før og efter foredraget vil der være nogle korte borgersamtaler, hvor deltagerne samtaler om verdensmålenes to perspektiver: Katastrofens perspektiv, hvis vi ikke formår at vende udviklingen. Og håbets perspektiv, der knytter sig til de muligheder der opstår i omstillingen til en bæredygtige samfund. Efter foredraget bliver der også nogle korte borgersamtaler, inden der bliver spørgsmål og kommentarer fra salen

Aftenskolen Lysglimt fortæller kort om bæredygtighedsstrategien Borgere og lokalsamfund er en del af løsningen. Strategiens formål er, at støtte borger og lokalsamfund der ønsker at flytte sig fra at være en del af problemet, til at blive en del af løsningen. Og at etablere partnerskaber mellem lokalsamfund, foreninger, erhvervsliv og kommunen, med henblik på at bidrage til implementering af FN’s verdensmål i Køge.

Sidst, men ikke mindst, vil borgmester Marie Stærke stå for introduktionen af Mogens Lykketoft.

Foredraget er arrangeret af i samarbejde med Det Grønne Køge (DGK).

DGK blev startet af Alternativet, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Radikale og SF i Køge, i forbindelse med visningen den klimaoptimistiske film I MORGEN i februar 2017. I den efterfølgende borgersamtale opstod ideen til at lave et økologisk høstmarked på Køge Torv. Søndag den 7. oktober afholdes høstmarked for anden gang.

Flere informationer kontakt Aftenskolen Lysglimt konsulent Ditlev Nissen

Underviser & Facilitator, www.levendelokalsamfund.dk

Telefon: +45 3048 4921

Mail: levendelokalsamfund@gmail.com

Mogens Lykketoft

Salg lukket