MorgenDAC: Beliggenhed, beliggenhed og bæredygtighed. Del 1. Hvad er vigtigst, når vi køber bolig?

03 sep 2019 kl. 08:15 - 09:15

Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

MorgenDAC: Beliggenhed, beliggenhed og bæredygtighed – hvad er vigtigst, når vi køber bolig?

Beliggenhed, pris og en god planløsning. Måske altan, lysindfald og udsigt. Parametre, der er for de fleste købere, har mere værdi end boligens bæredygtighed. Så hvad skal der til, hvis den bæredygtige bolig skal skille sig ud?

Det er efterhånden en velkendt sandhed, at byggeriet er blandt de største syndere, når det kommer til at belaste klima og miljø. Det er også her, vi bruger det meste af vores tid, og derfor helt afgørende for både vores mentale og fysiske helbred og velbefindende. Kort sagt: at gøre byggeriet bæredygtigt er en tvingende nødvendighed – og det har de fleste heldigvis allerede indset.

Men alligevel skyder det ene ubæredygtige byggeri op efter det andet. Og det kniber også med efterspørgslen. Især som boligkøbere er bæredygtighed nemlig ikke øverst på ønskelisten, når boligdrømmene skal gå i opfyldelse. 

Så hvordan skal den bæredygtige bolig gøres mere attraktiv? 

Vi afholder to gange MorgenDAC i samarbejde med Building Green. På den første – d. 3. september – sætter vi spot på boligkøberne, og hvordan bæredygtighed bliver et attraktivt salgsparameter for dem. Vi spørger Lone Bøegh Henriksen, der driver 11 homeforretninger samt en stor projektsalgs- og udlejningsafdeling, og Jens Nyhus, administrerende direktør i Carlsberg Byen, om hvad danskerne lægger vægt på, når de køber bolig. Og hvad der skal til for at rykke på dagsordenen.

Dagens vært: Anne Katrine Harders

Den næste MorgenDAC finder sted d. 30. oktober på Building Green (altså ikke i DAC i BLOX, som sædvanligt), og her sætter vi fokus på, hvad branchen selv kan gøre for at gøre det bæredygtige boligbyggeri attraktivt på markedet. Gæsterne denne MorgenDAC er Peter Andreas Norn, marketing manager Rambøll, og Peter J. Mattsen, direktør i Nykredit, Nybolig.

Læs meget mere om Building Green her

Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste morgenkaffe! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det. Over en kop kaffe graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.