MorgenDAC: Fra klimaangst til klimaambassadør – de unge redder verden

04 dec 2018 kl. 08:15 - 09:15

Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Hvad får helt almindelige unge til – ind i mellem Snapchat og samfundsfag – at diskutere CO2-reduktion og affaldssortering? Og hvordan er det at være fjorten år og sætte sig for at løse noget, som de voksne har givet op på eller aldrig rigtig kom i gang med? På årets sidste MorgenDAC får vi sammen med sociolog Rasmus Willig og projektleder under CONCITO’s klimaambassade Stefan thor Straten besøg af en gruppe unge klimaambassadører. De vil vende deres klimaangst til en bevægelse, som får selv de mest klimaskeptiske til lige at løfte øjenbrynet lidt højere op. 

Klimaangst. Det er blevet en tilstand, der har sneget sig op på vores breddegrader med dystre billeder af smeltende isbjerge og oversvømmede byer, der råber lydløst på handling. De efterlader os med angsten for kræfter, der er større end os selv – og mange med en følelse af, at der skal handles og handles nu. Men afmagten og afkaldet på alt det, vi kender, ser ud til at sætte en kæp i hjulet for de gode intentioner. Danmark er trods sit gode ry blandt verdens største klimasyndere. 

Men der er ikke plads til handlingslammelse og håbløshed hos de unge, for hvem den nye klimavirkelighed for alvor begynder at kaste skygger ind i deres fremtid. Over hele kloden samler unge sig i kampen for klimaet på måder, vi ikke har set i årtier.

I København har en gruppe unge frivilligt valgt at blive klimaambassadører. De kommer med deres bud på, hvordan vi løser FN’s verdensmål i byerne – og hvordan klima bliver noget, som vi alle sammen interesserer os for og gør noget ved. 

Vi spørger sociolog Rasmus Willig og projektleder under CONCITO’s klimaambassade Stefan thor Straten, hvordan truslen fra klimaforandringerne også forandrer dét at være ung i dag. Og vi spørger klimaambassadørerne, hvordan det er at finde løsninger på noget, som de voksne endnu ikke har formået at løse. 

Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste croissant! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det.

Over kaffe og en croissant graver vi ned i ugens vigtigste dagsordener og serverer det bedste til dig. Her har vi fokus på samtalen, og vi lover dig, at du slipper for lange Power Points og forudsigelige paneldebatter. I stedet vil vores gæster guide dig kompetent gennem junglen af fakta og myter, så du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.

Tjek dac.dk eller vores Facebook side for ugens emner.

MorgenDAC

Salg lukket