Morten Kjær live i Hall of Drums, Gl. Rye

29 okt 2019 kl. 19:30 - 22:00

Hall of Drums, Horsensvej 38, 8680 Ry

I anledning af Spil Dansk Ugen i uge 44 tager sanger og sangskriver Morten Kjær på en soloturné rundt i landet. Med sig har han gode historier og en stribe dansksprogede popnumre fra sine soloalbums “Fra en ny altan” og “Retur”. Mange husker østjyden fra Dansk Melodi Grand Prix 2001, hvor han stod i front for den aarhusianske vokalgruppe Basix med sangen “I Australien”. Efterfølgende tilbragte Rønde-drengen et lille årti i Hollywood. Men siden 2018 har han igen haft base i Danmark. D. 29. oktober spiller Morten Kjær en intimkoncert i Hall of Drums i Gl. Rye.


Et kænguruhop
Han var kun 22, da danskerne for alvor fik øje på ham. Dengang gik han på musikkonservatoriet i Aarhus, og i fritiden sang han med a cappella-gruppen Basix. De seks kammerater besluttede at indsende et sang til Dansk Melodi Grand Prix. Og pludselig tog det fart, da gruppen blev inviteret til at optræde i showet og scorede en andenplads. Efterfølgende turnerede de landet tyndt og solgte bl.a. platin med deres debutalbum, “The Grass”. Morten Kjær sang med Basix i syv år, inden han i 2008 udgav soloalbummet “Fra en ny altan”. Og så begyndte han at drømme om det store udland …

The Walk of Fame
Det var kærlighed ved første blik da han steg ud af flyveren i L.A. for første gang i 2009. Musikeren tog ikke mange skridt henad de palmeskyggede boulevarder før han havde tiltrukket sig opmærksomhed fra byen kulturelite. MTV-chefen Brian Graden udråbte sig selv til ambassadør for ex-Basix-sangeren. Og produceren bag flere af Whitney Houston’s millionsælgende albums, Mervyn Warren, hørte også straks potentialet i den fløjsbløde stemme. Han inviterede Morten Kjær på en række besøg i sin luksusvilla i The Hollywood Hills. Og her skrev og indspillede de to flere popnumre alt imens L.A.- musikmanagers defilerede forbi. 

På egne ben
Men ulig Lady Gaga’s stjernefart i “A Star Is Born”-filmen udeblev det helt store gennembrud. Samarbejdspartnerne blev opslugt af nye store Hollywood-produktioner. Og forholdet til den amerikanske kæreste, Morten Kjær havde mødt på sine rejser over Atlanten, gik i stykker. Han stod på helt egne ben i millionbyen. Men den stædige dansker slikkede sine sår og greb til pennen i det gamle hotel, han var flyttet ind i. Han gjorde det, han har gjort siden har var 11 år gammel - skrev sange. Det blev til en stribe udgivelser på egen label hvor flere numre endte på TV og i turnerende teaterforestillinger. 
ReturNu - et lille årti senere - er Morten Kjær tilbage i Danmark. Han ville være tættere på familien og rødderne. Han ville skrive og synge på dansk igen. Og han ville vise Danmark, at han er kunstner af internationalt format og med noget på hjerte. På sit nye album som han selv har produceret synger Morten om at rejse sig fra støvet. Om at have et halvt liv tilbage. Om at høre hjemme flere steder. Og om sex, søvnløshed og de gode gamle firsere. 

-

Om Morten Kjær
Morten blev født i 1978 som nummer fem i en østjysk kernefamilie. Allerede som barn skilte præstesønnen sig ud. Han var bøsse, han skrev sange fra han var 11, og han stoppede aldrig med at synge og spille klaver. Som 17-årig blev han optaget på Rytmekons i Aarhus og i 2001, stod han i front da vokalgruppen Basix blev nr. 2 i Dansk Melodi Grand Prix og efterfølgende solgte platin. I 2010 flyttede Morten ind i et gammel Hollywood-hotel, hvorfra han udgav en række albums under kunstnernavnet Kier. Igennem ni år turnerede han i USA, Europa og Israel med sine bands. Siden 2018 har han haft base i København.

www.mortenkjaer.dk