MØS TALK: Christina Capetillo

02 nov 2017 kl. 16:30 - 18:00

Møstings Hus, Andebakkesti 5, 2000 Frederiksberg


Møstings Hus byder indenfor til en fyraftensøl og en talk ved fotograf og arkitekt Christina Capetillo, der lige nu er aktuel med fotoudstillingen Antroposcenisk Arkiv i stueetagen.

På soloudstillingen Antroposcenisk Arkiv har Capetillo samlet en serie af sine fotografier af landskaber og steder kendetegnede af menneskelige indgreb og forandringer. Udstillingens godt 30 billeder fokuserer på steder i samtidslandskabet, der har karakter af hvide pletter på landkortet, dvs. steder der traditionelt ikke medtages i vores opgørelser over natur eller kultur.

Capetillo er fascineret af menneskets såvel monumentale aftryk som anonyme transformationer og insisterer på motiver, der bryder med den gældende norm for skønhed og landskabelig autenticitet: dæmninger, regnvandsbassiner, grusdepoter og støjvolde møder japanske post-tsunami jordanlæg, stenskredsikringer og branddamme.

Capetillo fortæller: ”Jeg er blandt andet optaget af at skildre et af de seneste udviklingsstadier - det nye landskab, der opstår, når vi forhøjer dæmninger og opfører nye diger og volde for at beskytte os mod naturens kræfter. Men i kampen mod havstigninger mister landskabet sin horisont. Oplevelsen af frihed er koblet til horisonten, så hvordan vil dette nye landskab forandre os? Vil vores samfund fortsætte med, sådan som vi har set det i den seneste tid, at lukke sig om sig selv og danne øer i en ellers sammenhængende natur?”

Om Christina Capetillo
Født i Argentina 1964. Bor og arbejder i København. Hun er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Arkitektskolen i 1995, hvor hun også har en Ph.d. grad fra. Capetillo modtog i 2015 Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat og Eckersberg Medaillen for sit fotografi, som er repræsenteret i private og offentlige samlinger, bl.a. Museum für Photographie, Braunschweig, Museet for Fotokunst, Ny Carlsbergfondet og Skagens Museum.

Billet

Salg lukket