Musica Ficta - The Northern Madrigal

02 okt 2014 kl. 17:00 - 18:00

Trinitatis Kirke, Pilestræde 67, 1119 København K


Vokalensemblet Musica Ficta & Bo Holten

The Northern Madrigal

Omkring 1600 var København en af Europas mest levende musikalske metropoler. Chr IVs store interesse for musik, og lyst til at bruge penge på kunst, gjorde at alle de dygtigste musikere kom hertil. Den danske musik blev til et fælles-europæisk anliggende, som det hverken før eller siden har været det, - et sandt centrum.

Men det var ikke kun de tilkaldte stjernenavne der brillerede. De lokale begavelser, Truid Ågesen, Hans Nielsen og Mogens Pedersøn blev sendt til Venedig for at studere hos den store Giovanni Gabrieli, berømt over hele den civiliserede verden. Deres to nordtyske kolleger Heinrich Schütz og Johann Grabbe, begge også i perioder knyttet til det danske hof, blev ligeledes uddannet i Venedig, og alle lagde de kronen på deres mangeårige uddannelse ved at skrive en hel italiensk madrigalbog, der tilmed blev trykt på et celebert venetiansk forlag.

Projektet "The Northern Madrigal" søger at give et billede i ord og toner af dette miljø hvor de ledende mænd i riget virkelig turde investere i kultur, - og vi høster således stadig frugterne af denne Chr IVs investering. Vi hører exempler på hvilken italiensk musik der blev favoriseret ved hoffet, og især fokuserer vi på "vore egne" store renaissance-komponister der stadig ikke respekteres helt efter fortjeneste, - måske fordi det frem til nu ikke helt har været muligt at fremføre deres musik på en artistisk dækkende måde. 

Normalpris

Salg lukket


Studerende

Salg lukket