spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Musikalsk byvandring

Afholdt event

Musikalsk byvandring

Fra DKK 230,00

Sted

Dato

30 maj 2022 kl. 16:30 - 18:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Stift bekendtskab med Amagers historie i et musikalsk perspektiv, og opdag nye sider af øen. To lokale jazzmusikere og en lokal journalist viser vejen. Det bliver en anderledes og stjernespækket historisk byvandring i fodsporet på Amagers musikalske fyrtårne.

Inspirationen

Johanne Luise Heiberg var en feteret skuespillerinde på Det Kongelige Teater i midten af 1800-tallet. I næsten tyve år boede hun på Christianshavn og gik jævnligt ture på sit elskede Amager, et Amager, som resten af eliten i København fandt væmmelig og uinteressant. Johanne derimod nød ensomheden, vidderne og naturen. Hun skrev endda en vaudeville om øen, et teaterstykke med musik, der hed ’En søndag på Amager’. Stykket blev en kæmpemæssig succes og spilles stadig den dag i dag.

Byvandring

Johanne Luise Heibergs vaudeville er startpunktet for en historisk og musikalsk byvandring, hvor vi kommer vidt omkring i de sidste 150 års amagerkansk musikhistorie – koblet på øens øvrige historie.

Vi kommer omkring de hollandske bønders tilflytning i 1500-tallet og deres indflydelse på øens udvikling, vi støder på arbejderkvarterer og hører om de mange fabrikker, der skød op for mere end 100 år siden. Samtidig  krydres byvandringen med musikalske eksempler på musikere, sangere eller sange med en dyb tilknytning til øen og dens historie - fra  John Mogensen til Grethe Ingmann, fra Kim Larsen til Natasja.

Hvem

Øens historie fortælles af historiker, journalist og podcaster Majken Astrup imens musikken fortolkes af de to jazzmusikere Jesper Løvdal og Ida Hvid.

Majken Astrup står bag podcasten Stemmer Fra Amar, som fortæller øens historie før og nu og kan høres i de fleste podcastapps.

Ida Hvid er Kontrabassist og både spiller og synger med sang og bastrioen Blonde Bass. Hun har turneret med Oscar Petersons trommeslager Alvin Queen og er en af Danmarks mest spillende jazzmusikere.

Jesper Løvdals karriere har både bragt ham på scenen med alt fra Birthe Kjær, Marilyn Mazur, Jomi Massage, Ib Glindemann og Kresten Osgood. Igennem mange år har både Tivolis Big Band, Roskilde Festivalen, Femø Jazzfestival og Fanø Freefolk nydt godt af hans mange instrumenter og musikalske leg for åbent tæppe.

Mad og musik

Efter turen glæd dig til at hvile benene og stille sulten hos Øens spisested i Prismen - Holmbladsgade 71, 2300 Kbh. S, hvor vi slutter os til Madklubben, og spiser lækker mad med lokale råvarer fra Amager. 

Mens maden nydes, vil der mellem retterne være mere musik og oplæsning.

Drikkevarer og dessert kan tilkøbes på aftenen.

Tid og mødested

Byvandringen starter kl. 16.30

Mødested: Tycho Brahes Allé 37 (ved mindepladen for Klub 47). 

Kl. 18.30 afsluttes turen ved Prismen i Holmbladsgade efterfuldt af middag i Øens Spisested.

Tak for støtten

De musikalske byvandringer er støttet af Amager Vest Lokaludvalg og Amager Øst Lokaludvalg.Lokation

Tycho Brahes Allé 37, 2300 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .