Musikkens nordiske lys - efterårskoncert med Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester

08 okt 2018 kl. 19:30 - 21:30

Lyngby Idrætsby, Hal 2, Lundtoftevej 53A, 2800 Kgs Lyngby

Musikkens nordiske lys

Med de tre skandinaviske komponister, Carl Nielsen, Wilhelm Stenhammar og Hakon Børresen møder vi tre forskellige måder at behandle det melodiske, nordiske tonesprog og vise den skandinaviske natur i musikken. De tre værker er alle i en senromatisk og melodiøs stil, men alligevel ganske forskellige i stemning.

Stenhammars symfoniske ouverture ”Excelsior” (1896) er stærk inspireret af Carl Nielsen, og som titlen antyder har musikken et opadsøgende og dramatisk udtryk. Værket blev uropført i København.

Nielsen begyndte at skrive violinkoncerten (1911) på et sommerophold hos familien Grieg i Bergen, og meget af musikken blev skrevet i Griegs komponisthytte ved Hardangerfjorden.

Hakon Børresen, der betegnes som dansk komponist med norske aner, voksede op i Danmark og skrev sin 2. symfoni (1904) i Skagen. Han var meget inspireret af Skagensmalerne og af den nordjyske natur. Symfonien har fået titlen ”Havet” og skildrer i de fire satser brændingen, sommeren, tragedien og den behagelige sejltur.

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester har valgt at sætte de tre værker sammen for at sætte fokus på den skandinaviske orkestermusik og det nordiske lys, der er gennemgående i musikken. Og som orkesteret har ry for, udfordrer de tre kompositioner musikerne til at mestre både det tekniske og det musikalske materiale.

Voksenbillet

Salg lukket

Unge under 18 år Billet

Salg lukket

Studerendebillet

Salg lukket