Næstved Metalfest 2019

24 aug 2019 kl. 14:00 - 23:59

Kongebryg Aps, Kasernevej 21, 4700 Næstved

ILLDISPOSED, DETEST, MURDER AMONG KINGS og VANIR er de første navne på programmet til Næstved Metalfest 2019.

Næstved har i mange år haft en stolt tradition som en af Danmarks stærkeste heavy metal byer. Lokale bands som Withering Surface, Cyanotic, Crawcell, Thorium og Immortal har haft international succes og byen har altid haft et stort og trofast koncertpublikum til genren.

Nu ser Næstved Metalfest dagens lys og festivalen åbner første gang dørene lørdag d. 24 august på Kongebryg og i dag annonceres de to første ud af otte navne, ILLDISPOSED fra Århus og VANIR fra Roskilde. 

Idémanden bag Næstved Metalfest hedder Michael H. Andersen og er et navn mange vil nikke genkendende til i både dansk og international musik sammenhæng. Michael er bl.a. CEO for Target Group/Mighty Music, ejer af Zeppelin Rockbar og selv udøvende musiker igennem mange år. Men det hele startede i Næstved for mange år siden.

Næstved Metalfest er min måde at betale tilbage til min hjemby. Det var her jeg fik min oplæring i musikken, her jeg gik til de første koncerter, her jeg fik tæsk på Grønnegade for at have langt hår og cowboyjakke med Metallica Kill’em All rygmærke og her jeg startede mine første bands. Med etableringen af Næstved Metalfest er mit håb både at få fokus på Næstved som historisk by, der blev grundlagt helt tilbage i 1135 med så meget at byde på… og få heavy metal tilbage på landkortet i 4700”.

Michael har allieret sig med sin gamle ven og tidligere bandkammerat Jimmy Nielsen, der hurtigt takkede ja til at blive medarrangør af Næstved Metalfest. Jimmy har levet hele sit liv i Næstved og de sidste 25 år været en aktiv del af den lokale musikscene, både som udøvende musiker og som koncertarrangør. Jimmy Nielsen udtaler ” Næstveds kærlighed til metalgenren vil vi gerne flirte med og er derfor indstillet på et helvedes hedt forhold, der forhåbentlig får mulighed for at udvikle sig til et højlydt og tungt ægteskab, i årene frem!”

Næstved Metalfest 2019 finder sted lørdag d. 24 august på Kongebryg. Der er lagt i ovnen til en stor oplevelse i det Sydsjællandske med de rustikke faciliteter hos det populære lokale bryggeri og spillested. Der vil således både være brygget specielt øl til lejligheden og være et stort udbud af boder med mad, drikke og merchandise.

I alt vil der være 8 bands på programmet og i dag annonceres de to første i form af Danmarks gennem tiderne mest populære death metal band, Illdisposed fra Århus. Jakob Batten, guitarist udtaler ”Vi ser frem til at spille på denne nye festival i Næstved, hvor Rasmus (trommer) er født og opvokset. Og én ting er sikkert: Vi kommer til at føle os hjemme i rammerne omkring bryggeriet” og Vanir fra Roskilde, der med fem albums i bagagen, efterhånden kan betegnes som veteraner inden for folk/vikinge metal genren. Vokalist Martin Holmsgaard Håkan udtaler ”Vi ser frem til at vende langskibet mod den gamle handelsby Næstved. Lad blodet koge og svenden dryppe i et omfang ikke set siden "Slaget ved Næstved"  juni 1259. vi ses til Næstved Metalfest! Hil Alfaderen

Der arrangeres bustur fra København til Næstved Metalfest. Den oplagte mulighed for få en på opleveren uden for Hovedstaden. Bustur t/r fra Vesterbro Torv til et af Danmarks bedste bryggerier med otte metalkoncerter oveni hatten, alt sammen i de smukke omgivelserne omkring den gamle Gardehusar kaserne. Desuden tilbydes eksklusive VIP billetter med Kongebryg mikrobryg øl, mad lavet af lokale råvarer og Næstved Metalfest t-shirt.

Næstved Metalfest vil være en  tilbagevendelse begivenhed. Startende som en 1-dages og efterfølgende udvides til en to eller tre dages festival med mulighed for campering/overnatning.

Billetsalget til Næstved Metalfest 2019 starter i dag på Billetto.
 
https://www.facebook.com/naestvedmetalfest/
facebook.com/vanirdenmark
illdisposed.dk