spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Naturen kalder: Skal naturen have rettigheder?

Afholdt event

Naturen kalder: Skal naturen have rettigheder?

Fra Gratis

Sted

Dato

22 nov 2023 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

GRATIS FOREDRAG OG DEBAT FOR UNGE OM BIODIVERSITETSKRISEN

Vi byder velkommen til en aften i det artsrige demokrati onsdag den 22. november kl. 19–21, hvor du kan blive klogere på klima- og biodiversitets-borgerting og naturens rettigheder.

Vores samfund er nu en del af det, som flere og flere forskere kalder for den antropocæne tidsalder. På aftenen skal vi debattere, om vi skal indføre et biodiversitets-borgerting i den kommende naturlov, og hvordan arter og økosystemer får repræsentation og rettigheder i vores antropocentriske demokrati.

Hvad gør vi ved vækstkravet på naturens bekostning i vores samfundsøkonomi? Skal vi gennemføre de regenerative løsninger og indføre naturrettigheder med et biodiversitets-borgerting, som det er gjort i Irland? Skal vi give naturen en stemme og ret i en grøn grundlov?

Når vi taler om miljøpolitik, handler det ofte om vores egen arts påvirkning af vores stigende udledninger. Skal vi have en naturens minister, som varetager vilde arters trivsel og ikke mudrer dette med menneskers udbytte af økosystemtjenester?

Til at debattere og belyse aftenens emne vil professor i statskundskab, Lars Tønder, fortælle om sin analyse efter at have fulgt klima-borgertingets arbejde. Artsambassadør for Grøn Mosaikguldsmed, forfatter Shëkufe Tadayoni Heiberg, taler om væsentlig forbundethed, og hvorfor naturen skal have trivselsrettigheder.

Vi skal desuden høre om initiativet til en revideret grøn grundlov, taget af bl.a. Danmarks Naturfredningsforening. Højskolelærer Jeppe Dyrendom Graugaard fra EarthWays/Himmelbjerggaarden holder et oplæg, og Ida Dalsgaard Nicolaisen fra Extinction Rebellion taler om, hvad et biodiversitets-borgerting er, og hvad det har udrettet i Irland. Ida deler sine erfaringer med at trykteste både internationale og danske naturbeskyttelseslove på Amager Fælled.

Aftenens vært er naturfilmfotograf og stifter af Arternes Ambassade i København, Frej Pries Schmedes, der vil guide os i gennem debatten om naturens rettigheder.

Se mere på www.naturen-kalder.dk

OM NATUREN KALDER

Naturen kalder på handling, men hvor skal den komme fra? Kom til gratis foredrag og debat for unge én aften om måneden og bliv klogere på biodiversitet og den krise, vi står overfor.

  Til arrangementerne vil spændende eksperter sætte fokus på den forestående biodiversitetskrise og debattere problemstillinger sammen med aftenens vært og publikum. 'Naturen kalder' er et debatforum for unge, der gerne vil forstå og være med til at beskytte naturen og den danske biodiversitet.

  Eventrækken er et samarbejde mellem Statens Naturhistoriske Museum og ungdomsforeningerne DOF UNG, DN København Ung, Extinction Rebellion, De Unge Biodiversitetsambassadører, Miljøbevægelsen NOAH, Arternes Ambassade København og Ungdommens Naturvidenskabelige Forening.

  Arrangør

  Statens Naturhistoriske Museum ligger på Øster Voldgade 5-7 og består desuden af Palmehuset og Botanisk Have i København. Find billetter til vores events og rundvisninger her på profilen, eller besøg vores hjemmeside snm.ku.dk for øvrige aktiviteter.

  Lokation

  Statens Naturhistoriske Museum, Øster Voldgade 5-7, 1350 København

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .