Nazila Kivi om Kvinder uden mænd

20 jan 2020 kl. 18:30 - 19:30

Kristian F. Møller - BOGhandleren, Store Torv 5, 8000 Aarhus

I juni udkom Shahrnush Parsipurs iranske kultklassiker fra 1989 KVINDER UDEN MÆND på dansk i Nazila Kivis roste oversættelse.

Nazila Kivi vil give en introduktion til KVINDER UDEN MÆND og udfolde hvad der gør en iransk roman fra 1989 så aktuel i Danmark i 2019.
Hun vil også fortælle om sit eget forhold til bogen, oversættelsesprocessen og give en introduktion til både Shahrnush Parsipur og hjælpe os med at afkode det mytiske og magiske univers i KVINDER UDEN MÆND, hvor kattedyr, mennesketræer og hekseri møder rebelske kvinder, iranske folkeeventyr og queer-død.

Nazila Vida Roxana Ghavami Kivi er oversætter, kritiker, anmelder litteratur på Politiken, ekstern lektor i kønsstudier og redaktør og medgrundlægger af kulturmagasinet Friktion.


Shahrnush Parsipur (født i 1946 i Teheran) lever i dag i eksil i USA. Hun begyndte at skrive KVINDER UDEN MÆND i midten af 1970’erne og udgav de enkelte kvinders historier som noveller, før hun bandt fortællingerne sammen til én kortroman, der udkom i 1989. I bogen retter hun et frontalangreb på polariserede opfattelser af køn og kvindelighed og blev fængslet ad flere omgange. Bogen blev filmatiseret af Shirin Neshat i 2009.