New Jungle Orch. feat: Kirk Knuffke UBIZAA - Nyt Album

06 nov 2016 kl. 20:00 - 22:30

KoncertKirken Blågårds Plads, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

Pierre Dørge & New Jungle Orchestra præsenterer nyt live album UBI ZAA

Feat. "Down Beat" Rising Star Winner - Cornetisten Kirk Knuffke

Det internationale pladeselskab SteepleChase Productions udsender Jungleorkestrets 26. album med ny original music af I. Becker og Dørge UBI ZAA

Politikens anmelder Chr. Munch-Hansen skrev om NJOs livekoncerten i Copenhagen Jazzhouse i september sidste år:

de er et unikt kollektiv i dansk og international musik trods 35 år på bagen.

Stilen og udtrykket er fortsat et sammenrend af danske koraler, eksplosioner i hornsektion og rytmegruppe fra dybt swing til kollektiv free jazz, impressionistisk klaver- og keyboardspil, virrende afroblå guitar og en dadaistisk leg med sprog, titler og virkemidler.

Bassisten Hugo Rasmussen, der døde fornylig, spillede hele 18 år i NJO. Og han blev behørigt hyllet i den nye komposition af Dørge, ”Hugo ved Buresø”, der havde et kontant, dybt groove, sikkert hold fast af Thommy Anderssons kontrabas.

og ved koncertens slutning var den fælles metamorfose sket. Det var næsten som lydblomster dryssede ned fra det højnede loft i kollektive improvisationer, og de frie fugle revolterede ud af buret, på løvejagt med Ellingtons ”The Mooche”…

Line-up: Pierre Dørge dirigent & guitar, Kirk Knuffke trompet, Jakob Mygind ss & ts

Anders Banke klarinet, bass klarinet & ts, Kenneth Agerholm trb, Irene Becker piano & synthesizer

Thommy Andersson kontrabas & Martin Andersen trommer

Siden første koncert i Musikcafe’n i Huset i Kbh. har NJO spillet mere end 1000 koncerter– fra Jazzhus Monmartre til Carnegie Hall i NYC, Operaen i København, Sydney Town Hall, Ungdomshuset – for Nelson Mandela på National Teatret i Pretoria – for Den japanske Kejser på hans Akasaka Palace i Tokyo - Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B.B.King i NYC, - alverdens koncertsale, junglen i Kuranda Rainforest, i børnehaver, koncerter i kirker og på togstationer mm.

Lige fra første optræden er vi blevet inspiret af gæster som har farvet vores junglemusik. I de seneste år har vi bl.a. arbejdet med tubaspilleren Michel Godard, jazzlegenderne Yusef Lateef og John Tchicai, skuespillerne Jess Ingerslev og Jesper Christensen, sangerne Gitte Hænning, Aviaja, Josefine Cronholm, Hanne Boel, Djina Mai-Mai, Sainkho Namtchilak, Povl Dissing, forfatteren Ib Michael, kineseren Yu Jun (guzheng), Kontra Kvartetten, DRs Pigekor, den indiske fløjte mester Shashank Subramanyam, den Balinesiske Semara Ratih Gamelan og den tuvenske gruppe Hun Huur Tur.

Billet

Salg lukket