Nick Moss Band (US)

26 okt 2018 kl. 20:00 - 23:45

Bartof Station, Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg

Nick Moss Band (US)

(Se videoer nederst)

Nick Moss Band har netop udsendt deres Alligator Records debut album ”The High Cost Of Low Living”, den 12. udgivelse i Nick Moss kataloget. Ifølge Alligators direktør Bruce Iglauer er bandet et oplagt match for pladeselskabet. Det er meget spændende at tilføje artister til Alligator Records, som har så dybe rødder i Chicagos blues traditionen, og som skaber friske nye sange, der bærer traditionen fremad.

Nick Moss er en spændende guitarist, vokalist og sangskriver med en rå og ærlig stemme. Ved sin side har han Dennis Gruenling, en sand mester på bluesharpen og en fantastisk showman. Det er to partnere i verdensklasse og et band, som enhver bluesfan vil elske at høre.

Nick Moss har dyrket Chicago bluesscenen i 30 år. Han startede med at spille på nogle af Chicagos rå og hårde bluesklubber i de fattige sorte kvarterer i byens South og West side med nogle af byen bedste blues koryfæer som Jimmy "Fast Fingers" Dawkins  og Jimmy Rogers (kendt fra sit guitarspil hos Muddy Waters og for sit solo hit "Walking By Myself"). Jimmy Rogers hyrede Moss  til sit band og blev hans mentor. Blandt Nick's andre inspirationskilder er  B.B. King, Freddie King, Earl Hooker og Magic Slim.

Nick Moss dannede sit eget band i 1997 og udsendte den første af sine 12 albums et år senere på sit eget Blue Bella Label. Han har modtaget 21 Blues Music Award nominations og har samlet mange fans rundt i verden og spiller over 100 koncerter om året. Moss har delt scene med Buddy Guy, Kenny Wayne Shepherd, Gary Clark, Jr., David Hidalgo og mange flere. Han er en efterspurgt gæst og altid velkommen til at sidde ind hos sine musikalske venner verden rundt. Magasinet Elmore mener han er en de bedste guitarister på scenen i dag.

Dennis Gruenling fra New Jersey betragtes som en af tidens bedste mundharpe spillere. Hans højenergiske og kraftfulde spil kan sammenlignes med gode gamle James Cotten.

Som teenager hørte han Alligator albummet Harp Attack! med  James Cotton, Junior Wells, Carey Bell og Billy Branch, og besluttede sig for at blues harmonikaen var hans livsopgave. Udover James Cotton er han inspireret af blues harmonikamestre som Little Walter and George “Harmonica” Smith og af saxofonister som  Lester Young and Red Prysock.

Han har lært sig selv at spille og er en naturlig entertainer med syv solo albums bag sig.

Gruenlings utæmmede energi og ”giant, fat-toned harp work and raw-boned singing” passer perfekt til Moss' ”hair-raising guitar” og ”straight-from-the-shoulder blues” stemme. Gruenling var i flere år fast tilbagevendende featured guest hos Nick Moss, men er nu fast medkem af bandet.

Nick Moss Band har gennem årene taget musikalske afstikkere til rock og roots, bandt andet med dobbelt CD'en "From The Root To The Fruit", men med den aktuelle CD er de tilbage i den klassiske blues tradition og den mest autentiske Chicago Blues, man kan tænke sig.

Besætning
Nick Moss - guitar, vokal, harmonica
Dennis Gruenling - mundharpe, vokal
Taylor Streiff - organ/piano
Michael Archer – bas
Patrick Seals - trommer

www.nickmossband.com

Billet

Salg lukket