NJORD Biennale // DEGNEN FRA MØRKEELV

27 jan 2018 kl. 14:00 - 15:00

KU.BE, Dirch Passers Allé 4, 2000 Frederiksberg

Oplev en ægte spøgelseshistorie, når NJORD Biennale inviterer til børnekoncert med FIGURA Ensemble samt operasanger og skuespiller Joachim Knop som fortæller.

Forestillingen Degnen fra Mørkeelv er skrevet over det islandske folkeeventyr Djákninn á Myrká, og sat i musik af den dansk-islandske komponist Hugi Gudmundsson. Djákninn á Myrká er det mest kendte folkesagn i Island - en uhyggelig og mørk fortælling om kærlighed, død og dæmoner, som Gudmundsson, i samarbejde med den islandske børnebogsforfatter Ragnheiður Gestsdottir, har omskrevet til en spøgelseshistorie for børn. Musikken rummer sagnet ved at fremkalde fortællingens følelser, og fortælleren fører publikum igennem den uhyggelige historie.

Degnen fra Mørkeelv vandt førsteprisen i Nordic Music Days’ kompositionskon-kurrence i 2013 og er siden blevet opført i oversættelser på finsk, svensk, engelsk og islandsk. NJORD Biennale har bestilt en helt ny version af værket, omskrevet til FIGURA Ensembles besætning og med dansk tekst, som uropføres denne lørdag.

FIGURA Ensemble er et musikalsk kollektiv i særklasse. Gennem de sidste 24 år har FIGURA udfordret både samarbejdspartnere og publikum med exceptionelle koncerter og moderne musikdramatik – for ikke at nævne Små Komponister-workshops, som rækker ud til den kommende generation af musikelskere. Og netop arbejdet med børn og musik aktualiserer FIGURA på NJORD med en helt ny type børneworkshops.

Inden hver forestilling inviterer FIGURA til workshop, hvor børnene - sammen med de erfarne musikere - skaber en ny, musikalsk intro til forestillingen med udgangspunkt i børnenes forestillinger om ‘uhyggelige lyde’. Workshoppen kredser om de klanglige aspekter af hvad uhygge er og lyder som, og resultatet af workshoppen sætter stemningen til spøgelseshistorien. Workshoppen er gratis, men kræver tilmelding.

Forestillingen henvender sig til børn i alderen ca. 6-11 år og deres familier.

Dagens program

  • 13.00 Børneworkshop v. FIGURA Ensemble
  • 14.00 DEGNEN FRA MØRKEELV v. FIGURA Ensemble, Joachim Knop


Degnen fra Mørkeelv er oversat til dansk af Gert Madsen

Billet

Salg lukket

Workshop

Salg lukket