NJYD & AKSIOM

10 jun 2019 kl. 18:00 - 20:00

KoncertKirken Blågårds Plads, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

BEMÆRK: Denne dagsbillet giver også adgang til overrækkelsen af PELLEPRISEN i Koncertkirken kl. 18.45, EKKOZONE i Koncertkirken kl. 20.00 og ARCHIVES OF EMOTIONS AND EXPERIENCES DEL 1/2 i Litteraturhaus kl. 21.30.

Du kan også købe partoutkort til hele KLANG-festivalen

Nynnen og nusseri, småsang og småting – Singsongs and Nitpickings er titlen på koncerten.
Poleukhinas fint-registrerende lydverden inviterer lytteren til at gå på opdagelse med høre-mikroskop i et univers af sarte, nuancerede klange. I Rykovas Quest er lytteren også inviteret med på en lytteoplevelse, men en, der er ny hver gang. Partituret er grafisk, instrumentationen åben. Whites efterhånden kendte (berygtede?) værk bygger på små ændringer, der gør en tydelig klanglig forskel. Hos Sciarrino er de klanglige detaljer flyvende, lette og fine, og musikken glider forsigtigt afsted som om den er næsten uden for hørevidde. Koncertens uropførelse er af Martin Rane Bauck, der er en af medstifterne af ensemble Aksiom, der er den ene del af denne dansk/norske musikforbrødring sammen med NJYD fra Danmark.

Program

Marina Poleukhina: In its own tempo 
Elena Rykova: Quest # (2013)
John White: Drinking and hooting machine
Martin Rane Bauck: Nyt værk (2019)
Salvatore Sciarrino: Trio No. 2 (1987)


Medvirkende

NJYD Quartet

Aksiom Ensemble for New Music


KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik, ny partiturmusik og kunstmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I 2019 fejrer KLANG 10-års jubilæum med et koncert- og eventprogram med fokus på bl.a. nyskrevet opera, international kammermusik i verdensklasse og musik for børn og unge!

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 30. maj – 10. juni 2019

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival