NJYD

Blågårds Pl. 6A, 2200 København
30 maj 2021 kl. 21:30 - 22:30

MÅSKE DEN SMUKKESTE MUSIK I VERDEN
Siden etableringen i 2014 har kvartetten NJYD arbejdet målrettet med eksperimenterende musik af danske og internationale komponister, som bevæger sig på tværs af genreskel. Det er aftenens koncert et glimrende eksempel på.

Med Transfixed, der er skrevet til kvartetten, kaster Joss Smith et højenergisk og eksplosivt lys på NJYD som hybrid mellem fusionsband og klassisk ensemble.

I sit nye værk lader Jeppe Just Christensen musikerne skifte mellem deres egne instrumenter og legetøjsudgaver af selvsamme. Men med et tvist: Når de spiller på de traditionelle instrumenter, er musikken helt enkel, mens den bliver yderst kompleks på legetøjet.

Kontraster finder man også i Marta Śniadys Probably the most beautiful music in the world, et værk med video, tekst, elektronik og referencer, der rækker ud af musikken. Hvad laver McDonald’s-temaet pludselig midt i det hele?

Koncerten er produceret i samarbejde med NJYD med støtte fra DKF, Statens Kunstfond, DMF, William Demant, Københavns Kommune og Århus Kommune Initiativpulje.

PROGRAM

Joss Smith

Transfixed (2018)

Jeppe Just Christensen

Nyt værk – UROPFØRELSE

Marta Śniady

Probably the most beautiful music in the world (2019)
Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? Så læs mere om årets “Rabatkort” på klang.dk Du kan også købe billetter med rabat, hvis du er studerende.

KLANG – Festival er Danmarks største internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I år finder KLANG sted 27/5 - 5/6 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG passer på dig under de nuværende coronarestriktioner på klang.dk

Deltagere

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke