NORDATLANTISKE KORTFILMPERLER - Nordatlantiske Filmdage & Copenhagen Short Fim Festival 2021

Strandgade 91, 1401 København
09 okt 2021 kl. 14:00 - 16:00
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

I samarbejde med Copenhagen Short Film Festival præsenterer Nordatlantiske Filmdage 2021 et udvalg af grønlandske og færøske kortfilm. Undervejs drøftes filmene og udviklingen i grønlandsk og færøsk film af Birgir Thor Møller (Nordatlantiske Filmdage), Bill Bering (Nuuk International Film Festival, den grønlandske instruktør Inuk Jørgensen og hans færøske kollega Andrias Høgenni.


KORTFILM FRA FÆRØERNE OG GRØNLAND
Både Færøerne og Grønland har tiltrukket udenlandske filmskabere gennem hele filmhistorien. Og i de sidste par årtier har en egen filmproduktion været i rivende udvikling og bragt både færøske og grønlandske film ud til alverdens festivaler.

Sammen med Copenhagen Short Film Festival 2021 præsenterer vi et udvalg af færøske og grønlandske kortfilm, der byder på alt fra poetisk dokumentarisme og klimakamp til skæve og sorthumoristiske beretninger fra både en svunden fortid og en højaktuel nutid.

Kortfilmene og den generelle udvikling præsenteres og drøftes undervejs af Birgir Thor Møller (Nordatlantiske Filmdage), Bill Bering (Nuuk International Film Festival), den grønlandske instruktør Inuk Jørgensen og færøske Andrias Høgenni.  

ARRANGEMENTET
Arrangementet varer ca. 120 min. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

_____________
FILMUDVALGET 
 

OBS. Læs mere om nedenstående filmen og arrangementet her på nordatlantens.dk/filmdage

OMMAN / THE GRANDMOTHER 
Júlía í Kálvalíð / 12 min / Færøerne / 2020 

TRÖLLABEIGGI / BROTHER TROLL
Gudmund Helmsdal / 30 min / Færøerne / 2020 

IKKI ILLA MEINT / NO ILL WILL
Andrias Høgenni / 21 min /Færøerne / 2019 

HOME 
Inuk Jørgensen / 8 min / Grønland / 2018

HEDTOFT
Inuk Jørgensen / 12 min / Grønland / 2019

SNOW
Nivi Pedersen / 8 min / Grønland / 2018 

Nordatlantiske Filmdage 2021
30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Deltagere

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke