NORDISKE FORFATTERSTEMMER - Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid

08 aug 2018 kl. 20:00 - 21:30

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København


NORDISKE FORFATTERSTEMMER - Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid


Mød forfatterne Gerður Kristný fra Island og Øyvind Rimbereid fra Norge i vores litteratursalon NordOrd, hvor de læser op og samtaler under ledelse af Erik Skyum-Nielsen.


Gerður Kristný (f. 1970) har skabt sin særegne stil ved at lade nordisk mytologi møde et moderne Island med fokus på barsk socialrealisme og tragiske kvindeskæbner. I hendes poesi forenes en inspiration fra oldislandske digtformer (som fx i langdigtet Drápa) med referencer til moderne film og populærkultur. Hun blev i 2012 nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for Edda-gendigtningen Blóðhófnir(Blodhingst).

Øyvind Rimbereid (f. 1966) har gjort sig bemærket som en yderst original og stærk stemme i den norske samtidslyrik. I Rimbereids poetiske univers kombineres sanselighed og en fintfølende sprogbevidsthed med en kognitiv udforskning af verden. Han blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2008 for samlingen Herbarium og har fået tildelt Kritikerprisen hele to gange – for Solaris Korrigert i 2004 og igen i 2013 for Orgelsjøen.

Nordisk forfattermøde
Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid vil denne aften læse udvalgte tekster fra deres forfatterskaber og deltage i en samtale under ledelse af Erik Skyum-Nielsen, anmelder ved dagbladet Information, oversætter og lektor ved NorS, Københavns Universitet. Arrangementet varer 90 minutter og litteratursalonens café åbner en time før det starter.

Forfattermødet er arrangeret i samarbejde med Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab.Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen


Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid

DKK 80,00 + DKK 10,99 gebyr


Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid - medlemmer af Nordatlantens Venner

DKK 60,00 + DKK 9,49 gebyr