NORDISKE FORFATTERSTEMMER - Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid

08 aug 2018 kl. 20:00 - 21:30

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

NORDISKE FORFATTERSTEMMER - Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid


Mød forfatterne Gerður Kristný fra Island og Øyvind Rimbereid fra Norge i vores litteratursalon NordOrd, hvor de læser op og samtaler under ledelse af Erik Skyum-Nielsen.


Gerður Kristný (f. 1970) har skabt sin særegne stil ved at lade nordisk mytologi møde et moderne Island med fokus på barsk socialrealisme og tragiske kvindeskæbner. I hendes poesi forenes en inspiration fra oldislandske digtformer (som fx i langdigtet Drápa) med referencer til moderne film og populærkultur. Hun blev i 2012 nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for Edda-gendigtningen Blóðhófnir(Blodhingst).

Øyvind Rimbereid (f. 1966) har gjort sig bemærket som en yderst original og stærk stemme i den norske samtidslyrik. I Rimbereids poetiske univers kombineres sanselighed og en fintfølende sprogbevidsthed med en kognitiv udforskning af verden. Han blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2008 for samlingen Herbarium og har fået tildelt Kritikerprisen hele to gange – for Solaris Korrigert i 2004 og igen i 2013 for Orgelsjøen.

Nordisk forfattermøde
Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid vil denne aften læse udvalgte tekster fra deres forfatterskaber og deltage i en samtale under ledelse af Erik Skyum-Nielsen, anmelder ved dagbladet Information, oversætter og lektor ved NorS, Københavns Universitet. Arrangementet varer 90 minutter og litteratursalonens café åbner en time før det starter.

Forfattermødet er arrangeret i samarbejde med Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab.Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen


Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid

Salg lukket

Gerður Kristný og Øyvind Rimbereid - medlemmer af Nordatlantens Venner

Salg lukket