Billetter DKK 125,00

Deltag med venner

Ingen steder er byen mere by end her!

Grænsen mellem Nørrebro og Nordvest er noget for sig, med et mylder af trafik og en kæmpe variation af mennesker. Med metroens åbning er det blevet et midtpunkt i København. Vi udforsker det nye centrum i København omkring Nørrebro Station. Følelsen af kant har en historisk forklaring, og jeg kan se hvordan det vil sætte sit præg på fremtiden.

Det er lidt af en western-historie om pionerer, jernbaner og en grænse mellem storbyen og det lovløse Nordvest, lige omkring år 1900. Ude i sidegaderne finder man noget af den gamle en Klondikestemning, der har inspireret kunstnere og huset skæve eksistenser, side om side med virksomheder og boliger. Det er ikke det kønneste sted i København, men et af de mest varierede. 
Turen afsøger Fuglekvarteret,  Frederikssundsvej, går bagom til Lygten og under højbanen ind på Ydre Nørrebro. Her besøger vi Superkilen på den gamle jernbanestrækning, hvor der er udstyr fra hele verden, og det nye downtown-agtige område ved Nørrebrohallen. Vi hører om områdets fortid med fabrikker, og Nørrebrogades op- og nedture gennem 50 år, og opdaterer på fremtidsplaner for et af byens mest spændende områder.

Turen går af guider, der alle har deres historie med området. Selv lokale fra Nørrebro og Nordvest kan lære noget, og særlig kan man inviterer sine venner og familie med på turen, for en intens oplevelse af København.

Turen laves med grupper på max. 20 personer.

Netværk

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.