Nostalghia

eventet sluttede

Nostalghia

Billetter fra DKK 80,00

Dato

22 mar 2015 kl. 20:00 - 22:15

Beskrivelse

Russisk storværk i kirken på Blågårds Plads.

Den russiske digter Andrei rejser gennem Italien for at udforske en afdød komponists dramatiske og tragiske livsbane. I en gammel kurby møder han den vanvittige Domenico, som tidligere har fængslet sin familie i sit hus for at redde dem fra verdens ondskab. Men typisk for modernisten Tarkovsky fortoner plottet sig og skuepladsen overlades til en filmisk sjælfuld søgen. Rumligt placeres Andrei i fortidens Italien blandt pittoreske kurbade, stejle bjergbyer og stærkt iscenesatte interiører.

I stoisk tempo og med en rytme som det vand, der flyder gennem Tarkovskys film, fyldes Nostalghia af sanselige erindringer og drømmebilleder. Hovedpersonens indre liv manifesteres i filmbilledets realisme, når han længes efter sin familie og hjemlandet Rusland. Længslen næres af symboler - en engel, tåge, spejle - og filmsprogligt af slowmotion og sort/hvid samt, som altid hos Tarkovsky, af rummet: badet i gårdhaven, det blanke gulv i hotelgangen osv. Filmen er blevet kaldt Tarkovskys mest personlige værk.

Vi viser Nostalghia i Koncertkirken på Blågårds plads. Det hvælvede kirkerum danner ramme for Tarkovskys taktile skildring af tvivl og længsel efter tilhørsforhold.

Birgitte Rasmussen Hornbek, lektor ved Institut for Æstetik og Kommunikation, AU vil introducere til Tarkovsky's symbolske billedfortælling og udfolde, hvordan nostalgi kan udgøre en kunstnerisk katalysator.

Arrangør

CAFx is a platform for research, discussion and dissemination of architectural and urban challenges.

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .