Nours Musikcafé

24 aug 2017 kl. 20:00 - 21:30

VerdensKulturCentret, Nørre Allé 7, 2200 København


Nours Musikcafé er et helt nyt musikalsk koncept som finder sted over fem aftner i løbet af efteråret 2017. Første café er den 24. august, hvor værten, den syriske guitarist Nour Amora, har inviteret guitaristen Simon Ask og sanger og perkussionist Sara Stein

Sammen tager de hver deres musikalske og kulturelle baggrund med sig og skaber igennem syriske og danske melodier et unikt mix af vestlig og arabisk musik. Alt sammen i en moderne udtryksform, hvor improvisationen er i højsædet. Der eksperimenteres med lydeffekter for igennem musikken at skildre den svære rejse som flygtning og mødet med det danske, men også for at vise alle de gode og nye ting et kulturmøde kan bringe med sig.

Om Nour:

Nour Amora er syrisk guitarist og kom til Danmark i 2014. Nour var en etableret musiker i Syrien - bosat i Damaskus - og havde bl.a. fast engagement på landsdækkende TV, rejste meget og spillede med andre berømte musikere fra både mellemøstlige og vestlige del af verden. Nour har siden sin ankomst til Danmark genoptaget sin musik, nu også i samarbejde med danske musikere bl.a. i grupperne Souls of Syria med Bo Rimer og gruppen Simon Ask, Nour Amora og Sara Stein.

Nour er både en fremragende guitarist og formidler. Han formår at skabe en stemning af begejstring og glæde hos sine gæster, hvad enten de er unge eller ældre, danske eller af anden etnisk herkomst. Det skyldes ikke kun hans musikalitet. Nours personlige karisma, dybe udtryk og indlevelse i musikken, der også omfatter egne værker, evnen til at få inddrage tilhørere i musikken, gør ham til noget helt særligt.

De resterende fire koncerter i Nours Musikcafé finder sted 28.09,19.10, 30.11 og 21.12.

Billet

Salg lukket